• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tahran'dan Denizli'ye charter seferleri başladı

Tahran'dan Denizli'ye charter seferleri başladı
Denizli'de bir turizm şirketinin organizasyonuyla İran'ın başkenti Tahran'dan Çardak Havalimanı'na charter seferleri başlatıldı.

Denizli merkezli bir turizm şirketi ile İranlı firma arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 295 İranlı turisti taşıyan ilk charter uçak Çardak Havalimanı'na indi.

İlk turist kafilesi, organizasyonu düzenleyen firma yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk charter uçuşunu gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, her hafta en az 300 kişinin havayoluyla Denizli'ye getirileceğini söyledi.

Organizasyonla bir yıl içinde 20 bin İranlı turistin getirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Sarı, iki ülke arasındaki kültürel ve ticari bağları geliştirmek istediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İran'dan ilk defa Denizli'ye turist dolu bir uçağı indiriyoruz. Denizli Pamukkale'deki konaklama sayısını artırmak, bölgemizin bilinirliğini artırmak istiyoruz. Gelen kafilenin bir kısmı Pamukkale'de kalacak, bir kısmı Antalya'ya gidecek. Tahran'dan 1 yıl boyunca her hafta charter uçaklar gelecek, hedefimiz bu. Önümüzdeki 7 hafta boyunca uçağımız dolu gelip gidecek, koltuklarımızın hepsi satıldı. Daha da devamı gelecek inşallah."

"Olumsuz olaylar etkilemedi"

Yolculardan Selime Halili, Denizli'ye ilk defa geldiğini, doğrudan seferlerin başlamasının rahat seyahat etmek açısından iyi olduğunu belirtti. 

Yolculardan Esam Ekberi, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'ye gelme konusunda kendisini hiç etkilemediğini, daha önce birkaç kez Türkiye ve Denizli'de bulunduğunu, Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini söyledi.

İranlı turist Abdulğafur Nübeş de darbe girişiminden etkilenmediğini aktararak, "Denizli ve Pamukkale'yi çok duydum. Onun için buraya gelmeye bayılıyorum. Zaten kendim Türkiye'yi çok beğeniyorum. Olumsuz olaylar gelmemi asla etkilemedi, neden etkilesin. Şükürler olsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir ağabeyimiz var." diye konuştu.

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim