• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

'Yakıt desteği devam edecek'

'Yakıt desteği devam edecek'
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, charter uçuşlardaki yakıt desteiğinin 2017 yılında da süreceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, charter uçuşlardaki yakıt desteiğinin 2017 yılında da süreceğini açıkladı.

Antalya'da temaslarını sürdüren Bakan Avcı, Lara'da bir otelde düzenlenen "6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi"nin açılış töreninde bazı değerlendirmelerde bulundu.

Uçaklara yakıt desteği devam edecek

Avcı, 2015 yılında Türkiye'ye gelen Alman ziyaretçi sayısının 5,5 milyonun üzerinde gerçekleştiğini ve 2014'e göre yüzde 6 oranında artış kaydedildiğini belirterek, 2016 Ocak-Eylül döneminde ise ziyaretçi sayısının yüzde 28 düşüşle 3 milyon 139 bine ulaştığını bildirdi.

Ocak-Ekim 2016 döneminde Almanya'dan Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısında da 2015 yılına göre yüzde 35 oranında düşüş olduğunu anımsatan Avcı, toplantıda, Almanya ile ilgili turizm potansiyelinin arzu edilen noktaya yeniden çıkması için yapılması gerekenleri dürüstçe, enine, boyuna tartışılması gerektiğini vurguladı.

Toplantılarda geliştirilecek her türlü öneriye açık olduklarının altını çizen Avcı, "Bu nedenle turizmin önünü açacak her türlü faaliyet, proje ve programın başarıya ulaşabilmesi için turizm sektörümüzle sektör temsilcilerimizle yerli ve yabancı paydaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Hemen hemen her ay mutat olarak değişik vesilelerle bir araya geldiğimiz bu toplantılarımızın turizmimiz için çok güzel gelişmelere kapı aralayacağına gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerde kendilerinin de şu veya bu şekilde katkılarının olduğunu belirten Avcı, şöyle devam etti:

"Bunun olumlu yönde olması için bugüne kadar sektörle sürekli istişare halinde olduk, önerileri değerlendirdik. Dile getirilen somut talepleri hükümet olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isterim. Uçaklarla ilgili karar konusunda da 2017 yılında da daha önce 2016 yılında değişik tarihlerde uzattığımız charter uçuşlarına verdiğimiz yakıt desteğini, havaalanı bakımından uçuşlarda hem nitelik hem nicelik bakımından genişleterek 2017 yılında da sürdüreceğiz. Pazartesi günü inşallah bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkmış olacak. Bunun için de pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda Sayın Başbakanımız ile buraya gelmeden önce yaptığımız istişarenin neticesini sizinle paylaşıyorum."

Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim