• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

THY, Panasonic ile anlaşma imzaladı

THY, Panasonic ile anlaşma imzaladı
Bayrak taşıyıcı havayolu, 167 dar gövde uçağının, uçak içi eğlence ve internet bağlantı sistemlerinin sağlanmasına yönelik Panasonic ile bugün bir anlaşma imzaladı.

Bayrak taşıyıcı havayolu, 167 dar gövde uçağının, uçak içi eğlence ve internet bağlantı sistemlerinin sağlanmasına yönelik Panasonic ile bugün bir anlaşma imzaladı.

Türk Hava Yolları yeni dar gövde uçakları için, Panasonic Avionics Corporation'ın (Panasonic) gelişmiş eX1 uçak içi eğlence ve iletişim sistemini (IFEC) ve Küresel İletişim Sistemleri (Global Communication Services)'ni tercih etti.

Milli havayolunun dar gövdeli uçaklarında uygulanmak üzere geliştirilen uçak içi eğlendirici sistemi eX1; kusursuz bir endüstriyel tasarım, yüksek çözünürlüklü ekran özelliği ve yüksek kaliteli ses düzeneğiyle yolculara uçuş süresince ev ortamı yaratmak suretiyle son derece keyifli bir deneyimin kapılarını açacak.

Panasonic'in Yolcu Verileri Entegrasyonu (PDI) sistemini de içeren eX1, küresel taşıyıcının yolcularına sunduğu benzersiz uçuş deneyimini yüksek düzeyde kişiselleştirme olanağı sağlayacak. PDI ayrıca Türk Hava Yolları’na, yolcularının seyahat tercihlerini eksiksiz bir şekilde tanımasına imkân verip, bu sayede onlar için en uygun kişiselleştirilmiş uçak içi hizmetinin sunulmasını sağlayacak.

Özel tasarlanmış tamamlayıcı bir aplikasyon (App) ile birlikte PDI, yolcuların mobil cihazlarını IFEC sistemiyle güvenli bir şekilde eşleştirmelerini; ayrıca kişiselleştirilmiş oynatma listeleri ve ikinci bir ekran ortamı içeren kabiliyet aracılığıyla kendi eğlence deneyimlerini kişiselleştirmelerini ve geliştirebilmelerini sağlayacak.

Sistem, Panasonic'in Küresel İletişim Hizmetleri tarafından etkinleştirilen yüksek hızda Wi-Fi ve çok sayıda televizyon kanalını da içermekte. Bugün dünyanın her ülkesinde faaliyet gösteren uçak içi bağlantı hizmeti, Türk Hava Yolları yolcularının internete, sosyal medya platformlarına, kurumsal VPN ağlarına ve daha fazlasına erişimine imkân sağlamakla birlikte arkadaşları ve aileleriyle kesintisiz bağlantıda kalmalarına da olanak sağlayacak.

Türk Hava Yolları için özel tasarlanmış televizyon hizmeti ile; küresel sorumluluk odaklı, dengeli ve derinlemesine habercilik anlayışıyla yayın yapan TRT World haber kanalı da yolcuların kullanımına sunulacak. TRT World’ün yanı sıra dünyanın en popüler spor etkinliklerini canlı yayınlayan Sport 24 spor kanalının da dâhil olduğu sekiz farklı küresel kanal yine bu sistem üzerinden yolcuların takibine sunulacak. Panasonic Avionics’in havacılık sektöründe yetkili tek distribütörü olduğu Sport 24, 2016 yılında; Rio 2016 Olimpiyat Oyunları, Premier League, NFL, UEFA Şampiyonlar Ligi, NBA, Grand Slam, Bundesliga, Golf Majors, MotoGP ve Ryder Cup'dan canlı yayınlara imza atmıştı.

eX1 sistemiyle birlikte son teknoloji ürünü uçak içi eğlence detayları, yüksek hızlı Wi-Fi ve canlı TV yayını gibi hizmetler bütünü, Türk Hava Yolları filosundaki 92 Airbus A321 NEOs-ACF, 65 Boeing 737 MAX 8s ve 10 Boeing 737 MAX 9 tiplerinde hayata geçirilecek. Anlaşma çerçevesinde Türk Hava Yolları iştiraki kuruluşla birlikte, son 45 uçak üzerinde uçak içi eğlendirici (IFE) sistemlerini donatma opsiyonuna da sahip olacak.

Stratejik ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak Panasonic, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’un 3. Havalimanı’ndaki ilk operasyonu gerçekleşene kadar küresel markaya özel hizmet verecek bir Media Center ve kreatif hizmetler ekibi kuracak. Tesis, havayolu şirketinin medya, son teknoloji interaktif gelişim ve uygulamaları desteklemeye yönelik  içerik ve yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Bugün Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde anlaşmayla ilgili görüş bildiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, "Yolcularımıza güvenilir bir sistem sunmanın yanı sıra, onlara her anlamda maksimum konforu yaşatacak kusursuz uçuş konseptini tamamlamak adına yeni, farklı bir çözüme ihtiyacımız vardı. Panasonic Avionics'in bu değerli desteği ile yolcularımıza benzersiz bir seyahat deneyimi yaşatma hedefiyle yürüdüğümüz yolumuzda bir aşama daha kat etmiş olarak devam etmekteyiz. Sektörün en büyük oyun kütüphanesi, ses ve video kalitesi ile bir araya getirilerek en iyi görüntü deneyimi için tasarlanan kişiselleştirilmiş arayüz, tercih sürecimizde bayrak taşıyıcımız için en uygun profil olarak ağırlık kazandı. Panasonic’e işbirliği çerçevesinde sağladıkları destek için teşekkür ediyor ve anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Panasonic Avionics Corporation Genel Müdürü Paul Margis ise; "Türk Hava Yolları ile ortaklığımız uzun vadeli, stratejik bir ilişki. Hem Türk Hava Yolları hem de Türk ekonomisi ile yatırım potansiyelimizi genişletmekten ötürü çok heyecanlıyız ve onların 2023 hedeflerine ulaşmalarında kendilerine destek olacak hizmet ve ürünleri sağlamak adına yakın bir işbirliği içerisinde çalışmayı ümit ediyoruz." dedi.

thy_p.jpgthy_p3.jpg

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim