• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

DHMİ'den 'kar' açıklaması

DHMİ'den 'kar' açıklaması
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yapılan çalışmalara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yapılan çalışmalara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada:

İstanbul’u etkisi altına alan ve özellikle de Avrupa yakasında kendini hissettiren kötü hava koşulları, Atatürk Havalimanındaki hava trafiğini de maalesef olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

2009'dan bu yana en yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul’da, havayolunu tercih eden yolcularımızın mağduriyetlerinin asgariye indirilmesi için DHMİ tarafından büyük çaba gösterilmektedir. Bu kapsamda,  6 Ocak 2017 Cuma Günü saat 18.00’den itibaren başlatılan kar mücadelesine devam edilmektedir. Üç vardiya halinde görevlendirilen 180 personelimiz,  kullanımlarına verilen ileri teknolojik donanıma sahip 35 araçla pistler ve aprondaki önemli noktaları temizlemek için cansiperane bir gayret göstermişlerdir. 24 saat kesintisiz mesai esasına göre devam eden bu çalışmalarda, şu ana kadar, buzlanmayı önlemek üzere pist, taksi yolu ve uçak park yerlerinde 260 ton deicing sıvısı kullanılmıştır.

Pistler karla mücadele araçlarıyla devamlı olarak açık tutulmasına rağmen, kar yağışının tipiye dönüşmesi ve görüş düşüklüğü nedeniyle inişlerde zaman zaman sıkıntı yaşanabilmektedir.

Yolcu güvenliği ve memnuniyeti için azami gayret gösteren kuruluşumuzun yoğun çabalarına rağmen, vatandaşlarımızın olağanüstü şartlardan kaynaklanan mağduriyetleri karşısında duyduğumuz üzüntüyü kamuoyu ile paylaşıyor;  zor koşullarda yoğun bir kar mücadelesi yürüten mesai arkadaşlarımız ve paydaşlarımıza şükranlarımızı iletiyoruz.

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim