• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İskoçya'da ilginç uygulama!

İskoçya'da ilginç uygulama!
Dünya Donald Trump'ın sınır kontrolleri ile ilgili yeni güvenlik önlemlerine odaklanırken İskoçya'da bir havalimanı güvenlik kontrolü uygulamalarına son verdi.

Dünya Donald Trump'ın sınır kontrolleri ile ilgili yeni güvenlik önlemlerine odaklanırken İskoçya'da bir havalimanı güvenlik kontrolü uygulamalarına son verdi.

İskoçya'da bulunan Campbeltown Havalimanı'nda Glasgow'a uçacak yolcular ve yolcuların bagajları taranmadan uçağa kabul edildi.

Bu sayede Birleşik Krallık'ta 50 yıl sonra ilk kez güvenlik kontrolü uygulaması yapılmadan uçağa kabul işlemi gerçekleştirilmiş oldu.

Loganair ile Glasgow'a uçacak yolculara alışılagelmiş güvenlik kontrolü uygulamaları yerine sözlü olarak üzerlerinde yasaklı madde bulunup bulunmadığı soruldu.

Glasgow seferinde bulunan 15 yolcu'dan aktarmalı olarak başka bir yere seyahat edenlerin güvenlik kontrolünden geçirilmesi gerekliliği tartışma yarattı.

Campbeltown Havalimanı, Ulaştırma ve Sivil Havacılık Yetkili Makam Departmanı'ndan aldığı izin sayesinde güvenlik kontrolü uygulaması gerçekleştirmedi.

Hava yolu şirketinin yönetim müdürü Jonathan Hinkles herkesin birbirini tanıdığını ve yolcuların büyük bir kısmının bu güzergahı yerel otobüs servisi gibi kullandığını ifade etti.

Birleşik Krallık İşçi Birliği Prospects havalimanınca alınan bu kararın olası bir terör saldırısının önünü açabileceğini ve özellikle Glasgow güzergahının üzerinde nükleer enerji santralleri, petrol terminalleri ve Savunma Bakanlığı'na ait binalar bulunduğuna dikkat çekti.

Güvenlik kontrollerinin uygulanmaması kararı geçtiğimiz aylarda Türkiye ve Belçika havaalanlarında meydana gelen bombalı terör saldırılarını akla getirdi.

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim