• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

THY'nin reklam filmleri de yüksek uçuyor

THY'nin reklam filmleri de yüksek uçuyor
Yabancı dillerde de yayınlanan videolarla farklı coğrafyalarda yaşayan insanlara hitap eden THY'nin resmi YouTube kanalında, 349 milyon kişi tarafından izlenen 5 videonun 4'ü reklam filmi oldu.

Dünyada 120 ülkede 296 noktaya uçan Türk Hava Yolları (THY), Hollywood kalitesinde çekilen, spor, sanat ve sinema dünyasından ünlü isimlerin oynadığı reklam filmleriyle sanal alemde milyonlarca kişiye ulaşıyor.

Son 6 yıldır "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen THY, yabancı dillerde de yayınlanan videolarla farklı coğrafyalarda yaşayan insanlara hitap ediyor. Geleneksel medya ile internet tabanlı birçok mecrada izlenebilen filmler, THY markasının global ölçekte bilinirliğini arttırmasının yanı sıra Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkıda bulunuyor.

THY'nin çeşitli mecralardaki resmi sayfalarında kullanıcıların beğenisine sunulan videolar, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor.

Super Bowl'da Morgan Freeman'lı reklam

Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman'ın oynadığı, 5 Şubat'ta Amerikan televizyon tarihinin en fazla izlenen programı Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) finali Super Bowl'da ilk kez gösterime giren reklam filmi, milli havayolu şirketinin resmi YouTube kanalında 16 milyon kişi tarafından izlendi. Film, şubat ayında yayınlanmasına rağmen kısa sürede THY'nin en çok izlenen videoları arasında 4. sırayı aldı.

Sosyal medyada rağbet gördü

Twitter'da "@TurkishAirlines" hesabında yayınlanan video, kısa sürede yaklaşık 9 bin beğeni, 2 bin 500 retweet ve çok sayıda yorum aldı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ise aynı video 561 bin görüntüleme sayısına ulaşarak, dünyanın dört bir yanından on binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Film, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da da 61 bin kişi tarafından izlendi.

Freeman'ın oynadığı reklam filmi, THY'nin resmi sayfaları dışında dünyanın farklı ülkelerindeki internet sitelerinde de gösterildi.

THY, son yıllarda Hollywood prodüksiyonları ölçeğinde çekilen, dünyaca ünlü oyuncu, sanatçı ve sporcuların yer aldığı reklam filmlerine de imza attı. THY'nin resmi Youtube kanalında ünlü sporcuların oynadığı reklam filmleri ise daha yoğun ilgi gördü.

Kobe Bryant ve Lionel Messi oynamıştı

Futbol ve basketbolun en büyük yıldızlarından Arjantinli Lionel Messi ile ABD'li Kobe Bryant'ın yer aldığı serinin ikinci reklam filmi "Kobe vs. Messi: Shootout", sanal alemde 3 Aralık 2013'te gösterilmeye başlandı.

YouTube'daki THY kanalında bugüne kadar yaklaşık 146 milyon kez izlenen ve 250 bin beğeni alan video, bu mecrada en çok izlenen reklam sıralamasında ilk beşteki yerini aldı.

170 ülkede yayınlandı

"Kobe vs. Messi: Legends on Board" filminin devamı olarak çekilen video, yirminin üzerindedilde ve 170'in üzerinde ülkede yayınlandı. Filmde, Messi ve Bryant'ın Kızıl Meydan, Çin Seddi, Maldiv Adaları, Bangkok ile Kilimanjaro Dağları gibi THY'nin uçuş sağladığı birçok mekanda çekilen fotoğraflar üzerinden dostça rekabetleri anlatılıyor. Uçuş için farklı havalimanlarında bulunan THY danışma alanlarına müracaat edilmesini konu alan film, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda Messi’nin çektirdiği fotoğrafı Kobe’nin sabote etmesiyle son buluyor.

THY'nin 6 Aralık 2012'de yayınladığı, serinin ilk filmi "Kobe vs. Messi: Legends on Board" ise YouTube'da 114 milyon izleyici sayısına ulaştı. Serinin iki filmi, toplamda 260 milyon kişi tarafından izlenerek, önemli bir kitleye ulaştı.

Eski Galatasaraylı yıldız Drogba da yer almıştı

THY tarafından 14 Kasım 2014'te izleyicilerin beğenisine sunulan diğer reklam filminde ünlü futbolcular Didier Drogba ve Lionel Messi yer aldı. "Drogba vs. Messi: #EpicFood" adli videoda, dünyadaki farklı coğrafyalarda yer alan yemek kültürlerine vurgu yapılıyor.

Bir dakika süren filmde, Messi'nin dünyanın çeşitli ülkelerindeki farklı restoranlarda çekilen fotoğraflarını gören Drogba'nın, THY uçaklarıyla daha önce Messi'nin gitmediği yerlerdeki lezzetli yemekleri bulma çabası, esprili bir dille anlatıldı.

Yoğun ilgi gören video, THY'nin resmi YouTube kanalında yaklaşık 64 milyon kişi tarafından görüntülenerek, resmi kanalda en çok izlenen üçüncü video oldu.

Görme engelli sörfçü 9 milyondan fazla izlendi

Zorlukların üstesinden gelerek, başarıya ulaşan insanların sıra dışı hayat hikayelerinin anlatıldığı THY'nin "Delightful Stories" projesi kapsamında görme engelli profesyonel sörfçü, Derek Rabelo’nun ilham verici serüvenini konu alan video, Youtube'da bir senede yaklaşık 9 milyon 200 bin kez izlendi.

Böylelikle THY'nin resmi kanalında en çok izlenen 4'ü reklam filmi olan 5 video, şirketin YouTube resmi sayfası aracılığıyla 349 milyon kez izlendi.

THY'nin sinema seferi

THY, geçen yıl Amerikalı yazar ve yönetmen Frank Miller'ın 1986 tarihli çizgi romanından uyarlanan ve ünlü oyuncular Ben Affleck ile Henry Cavill'in oynadığı "Batman ve Superman: Adaletin Şafağı" filmine sponsor oldu.

Önemli sahneleri THY uçağı içinde geçen film gösterime girdiği günden bu yana milyonlarca kişi tarafından izlendi. Ayrıca filmin fragmanı dünyadaki farklı sosyal paylaşım sitelerinde en çok paylaşılan ve ilgi gören videolar arasında yer aldı.

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim