• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Pegasus'tan 'Akmis Seyahat' açıklaması

Pegasus'tan 'Akmis Seyahat' açıklaması
Yazılı basında yer alan Pegasus'a ait olduğu iddia edilen Akmis firmasının izinsiz yolcu taşıdığı belirtilmişti. Konu ile ilgili Pegasus kanadından açıklama yapıldı.

Yazılı basında yer alan Pegasus'a ait olduğu iddia edilen Akmis firmasının izinsiz yolcu taşıdığı belirtilmişti. Konu ile ilgili Pegasus kanadından açıklama yapıldı.

Pegasus'tan yapılan açıklamada Akmis Seyahat'in ne Pegasus ne de Esas Holding ile bir bağı olmadığı, yalnızca Pegasus yolcularının taşınması için işbirliği yapıldığı belirtildi.

İşte Pegasus'un açıklaması;

Sitenizde alıntı olarak yer alan ve Pegasus’un Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uyguladığı servis hizmetinin diğer hava yolları şirketlerini zarara uğrattığı yönündeki haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Akmis Seyahat, ne Pegasus’un ne de ana hissedarımız Esas Holding’in bir iştiraki ve/veya doğrudan kendisine ait bir işletme değildir. Halka açık bir kurum olan Pegasus’un tüm yatırım ve iştirakleri web sitesinde açık şekilde belirtilmektedir. Bahsi geçen servis hizmeti Pegasus Hava Yolları ile Akmis Seyahat arasında imzalanmış bir işbirliği protokolü çerçevesinde verilmektedir.

İlgili işbirliği kapsamında yalnızca Pegasus’un misafirleri taşınmaktadır. Diğer havayolu şirketleri ve yolcularıyla ticari bir bağlantısı bulunmayan servis hizmeti, Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmelikleri ile Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü genelgeleri çerçevesinde verilmekte ve yine ilgili kurumlar tarafından rutin olarak denetlenmektedir. Son 2 yıldır değiştirilmeden uygulanan fiyatlar da yine bu kurumların resmi onaylarına müteakip belirlenmiştir.

Bu minvalde, sadece ve sadece Pegasus’la uçan misafirlerimize kolaylık sağlamak amacıyla verilen hizmetin, diğer havayollarını zarara uğratması söz konusu olamaz.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu düzeltmenin yapılmasını rica ederiz.
Pegasus Hava Yolları

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim