• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Elektronik eşya yasağı, ilk Londra uçuşunda uygulanmadı

Elektronik eşya yasağı, ilk Londra uçuşunda uygulanmadı
İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet ve normalden büyük cep telefonlarının alınmayacağını açıklarken bugün yapılan ilk Londra uçuşunda bu yasağın uygulanmadığı görüldü.

​İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet ve normalden büyük cep telefonlarının alınmayacağını açıklarken bugün yapılan ilk Londra uçuşunda bu yasağın uygulanmadığı görüldü.

YOLCULAR, YANLARINDA TABLET VE BİLGİSAYAR GETİRMEDİ

ABD ve İngiltere tarafından alınan, aralarında Türkiye'nin de olduğu 6 ülkeden yapılan direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve normalden büyük cep telefonlarının alınmaması kararı bu gün yapılan ilk uçuşta uygulanmadı. Karardan haberdar olan yolcular ise hazırlıklı geldi. Londra'ya giden bazı yolcular yanlarında tablet ve bilgisayar getirmedi.

''UYGULAMADAN HİÇBİR HABERİMİZ YOK''

Londra'ya gitmek için ailesiyle birlikte Atatürk Havalimanına gelen Bünyamın Demirci, "Uygulamadan haberim yok. Hiçbir haberimiz yok ama. Bizde tablet ve bilgisayar var. Sırt çantalarımızda. Hiç bir şey söylemediler yanımızda taşımayacaksınız diye. Böyle bir yasaktan haberimiz yoktu. Az önce bizde internetten okuduk. Şu an sırt çantamda tablet de var, bilgisayarda" dedi.

''TÜRKİYE'YE DE UYGULANMASI HOŞ DEĞİL''

Yasağı düşünerek yanına bilgisayar ve tablet almadığını söyleyen Asıf Yıldırım," Londra'ya gidiyoruz. Şu an için herhangi bir şey söylenmedi. Benim bilgisayarım yok yanımda. Zaten bu yasağı da düşününce almayı düşünmüyordum zaten. Her ülkeye uygulanmaması, sadece Türkiye'ye uygulanması ve kısıtlı sayıdaki ülke arasında Türkiye'nin olması hoş değil " dedi.

Bu haber toplam 2692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim