• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Borajet ve THY arasındaki 5 uçaklık anlaşma iptal edildi

Borajet ve THY arasındaki 5 uçaklık anlaşma iptal edildi
İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın satın aldığı Borajet Havayolları’nın THY ile yapacağı açıklanan 5 uçaklık anlaşmanın iptal olduğu iddia edildi.

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın satın aldığı Borajet Havayolları’nın THY ile yapacağı açıklanan 5 uçaklık anlaşmanın iptal olduğu iddia edildi.

Karslı işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın, ABD’de yaşayan Türk işadamı Yalçın Ayaslı’dan satın aldığı Borajet Havayolları’nda hesaplar yine alt üst oldu. Filosunda bulunan Embraer tipi uçakların bir kısmını iade eden Borajet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iptal edilen THY ile kiralık uçak anlaşmasını kurtuluş olarak görüyordu. Ancak THY ile yürütülen görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı ve Borajet'in THY ile yapacağı 5 uçaklık kiralama anlaşmasından vazgeçtiği öğrenildi.

İşadamı Korkmaz tarafından satın alındıktan sonra THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından idare edilmeye başlanan Borajet, bir süre sonra Topçu ile birlikte onun ekibini de şirketten uzaklaştırma kararı almıştı.

Yönetim açısından oldukça zor günler geçiren Borajet, Almanya uçuşlarının tamamına yakınını durdurmasının yanı sıra iç ve dış hatlarda birçok noktadan da çekildi.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı operasyon yürüten Borajet, buradan sadece Adana, Çanakkale, Edremit, Siirt, Tokat, Köln, Erbil, Trieste, Kıbrıs ve Beyrut’a uçuyor.

SADECE ÜÇ UÇAK UÇUYOR

Filosunda 13 uçak bulunan Borajet, bu uçaklardan bir kısmını iade ederken uçaklardan biri 2015, üçü 2016’dan bu yana hiç uçuş gerçekleştirmedi. Borajet’in halen üç uçağının aktif olarak seferlerde kullanıldığı öğrenildi.

Kaynak: AirportHaber   

Bu haber toplam 2941 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim