• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Zelanda da elektronik cihazları yasaklayacak

Yeni Zelanda da elektronik cihazları yasaklayacak
Yeni Zelanda, Ortadoğu'dan yapılan seyahatlerde dizüstü bilgisayarları ve cep telefonu haricindeki diğer elektronik cihazları yasaklayacağını açıkladı.

Yeni Zelanda Başbakanı Bill English, Yeni Zelanda Sivil Havacılık Kurumu’nun (CAA) dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonu haricindeki elektronik cihazların yasaklanması kararı üzerine çalıştığını, CAA’nın hükümetten bağımsız olarak bu kararı verme yetkisinin bulunduğunu söyledi.

Yeni Zelanda başbakanı açıklamasında yasağın hangi ülkeleri kapsayacağını sivil havacılık kurumunun henüz karar vermediğini, ülke isimlerinin ve alınacak önlemlerin önümüzdeki günlerde duyurulacağını bildirdi.

Daha önce 25 Mart tarihinde aralarında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar dahil olmak üzere 8 ülkeden yapılan seyahatlerde dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonu haricindeki diğer elektronik cihazlara yasaklama getirmişti. ABD’yi, İngiltere ve Avustralya da takip etmişti.

Katar Havayolları, Yeni Zelanda'nın ABD'yi takip ederek Ortadoğu'dan yapılan seyahatlerde dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonu haricindeki diğer elektronik cihazlara yasak getirmesi durumunda bu ülkeye yaptığı uçuşların iptal edilebileceğini açıkladı.

Katar Havayolları CEO'su Akbar al-Baker, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yasak durumunda Yeni Zelanda'ya uçmamızın gerçekten buna değip değmeyeceğini tartmamız gerekecek" diye konuştu.

Öte yandan Emirates Havayolları Yeni Zelanda’nın böyle bir karar alması durumunda bu ülkeye yapılan direk uçuşları durduracağını açıkladı.

Emirates Havayolları, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Müslüman ülkelerden gelen uçuşlara sınırlama getirmesi nedeniyle, mayıs ayından itibaren ABD'de beş noktaya uçuşları durduracağını bildirmişti.

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim