• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Borajet Yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu

Borajet Yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu
Bir süre önce uçuşlarına geçici olarak ara veren Borajet yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir süre önce uçuşlarına geçici olarak ara veren Borajet yönetimi şirketin eski sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

2016’nın Aralık ayında el değiştiren Borajet’te ortaya çıkan hesaplar kavga çıkarttı. Şirketin yeni sahibi SBK Holding, Borajet’in tüm hesaplarında dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla eski patron Yalçın Ayaslı’ya dava açmaya hazırlanıyor. Holding avukatları bugün savcılağa suç duyurusunda bulundu.

MAKYAJLI BİLANÇO

Suç duyurusunda ‘makyajlı bilonço’ ifadesi yer aldı. Şirketin teknik olarak iflas ettiği iddia edilen dilekçede giderlerin gelir hanesine kaydedilerek usulsüzlük yapıldığı belirtildi. Yapılan bağımsız denetim raporlarının savcılığa sunulduğu bilgilerde şirketin teknik olarak satılmadan önce iflas ettiği iddia edildi. Raporlarda şirketin 222 milyon TL zararda olduğu teknik olarak iflas etmiş olduğu kaydedildi. Söz konusu rapora göre şirket tüm sermayesini kaybetmiş ve iflas durumunda.

4 MİLYONA SATIP 29 MİLYONA ALMIŞLAR

SBK Holding tarafından yapılan suç duyurusunda çok farklı ithamlar yeraldı. Şirketin eski patronu Yalçın Ayaslı’ya 4 Milyon dolara satılan Teknik Aş. 29 milyon dolara tekrara alınarak şirketin farklı yollarla değeri şişirlmiş olduğu kaydedildi.
17 Aralık savcısına dava

Şirket hukukçuları tarafından yapılan suç duyurusunda geçmiş dönemde Borajet hakkında yürütülen kaçak vergi soruşturması da gündeme getirildi. 17 Aralık soruşturmasını yürüten eski Cumhuriyet savcısı Celal Kara hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gerekçe olarak şirketin vergi kaçakçılığı suçlamasını yürüten savcının haksız karar vermesi. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Borajet eski Genel Müdürü Kadir Peker, Yalçın Ayaslı ve eşi Serpil Ayaslı dahil herkesin yargılanması gerekirdi" dedi. 

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim