• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Ordu-Giresun'a DVOR sistemi geliyor

Ordu-Giresun'a DVOR sistemi geliyor
Ahmet Arslan, Ordu-Giresun Havalimanına yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapmaması ve çevre havalimanlarına divert edilmesi sorununun önüne geçmek için DVOR cihazı tesis edilmesi çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin prestij projeleri arasında yer alan Ordu-Giresun Havalimanına yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapmaması ve çevre havalimanlarına divert edilmesi sorununun önüne geçmek için DVOR cihazı tesis edilmesi çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, denize dolgu yöntemiyle inşa edilen, dünyada üçüncü Avrupa’da birinci olması özelliği ile Türkiye’nin prestij projeleri arasında gösterilen ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanındaki teknik aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptallerinin yaşandığını ve uçakların daha çok Samsun Havalimanına divert (yönlendirme) edildiğini hatırlatan Bakan Arslan, “Ordu-Giresun havalimanında bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) tesis edilerek hizmete verildi. Bu sistemin hizmete verilmesiyle uçuş iptalleri ve başka havalimanlarına yönlendirmeler minimum düzeye indirildi” dedi.

DVOR sistemi 2 ay içinde kurulacak”

Ancak divert probleminin ortadan kaldırılması için çevresel şartlardan daha az etkilenen DVOR cihazı kurulmasına yönelik çalışmaların başladığını açıklayan Bakan Arslan, “DVOR sisteminin elektronik sinyal performansının elde edilebileceği yerlerin tespit çalışmaları tamamlandı. Teçhizatın siparişi 31 Eylül 2016 tarihinde sözleşmesi yapılarak verildi. Sistemin imalatına 4 Nisan 2017 tarihinde başlanılmış olup sevkiyatının en geç iki ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Bu arada sistemin hizmet vermesinde gecikme yaşanmaması için istasyonun yurt içinden temin edilecek konturpua ve barınak gibi malzemeleri ile beton kaide, enerji fiber optik uzaktan kumanda gibi alt yapı imalatlarına başlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Ordu pistine ILS sistemi kuruluyor

Ordu-Giresun Havalimanında ILS cihazının Giresun yönünde bulunduğunu, Ordu yönüne kurulacak ILS cihazının montaj çalışmalarına başlanıldığını, sistemin hizmete girecek DVOR ile birlikte hizmet vereceğini kaydeden Bakan Arslan, “Bu cihazların hizmete girmesiyle uçuş iptalleri ve yönlendirmelerin minimum düzeye inmesinin sağlanacaktır” bilgisini verdi.

Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim