• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Pilotlar Antalya'da yarıştı

Pilotlar Antalya'da yarıştı
THK Karain Meydanında 27 Mayıs cumartesi günü Hassas İniş Yarışması yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu yarışma ile pilotlar iniş becerilerini ortaya koydular.

THK Karain Meydanında 27 Mayıs cumartesi günü Hassas İniş Yarışması yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu yarışma ile pilotlar iniş becerilerini ortaya koydular.

Genel havacılığa gönül vermiş pilotlarımız yarışmaya ağırlığını koydu ve havayolları pilotluğundan emekli Kaptan Pilot Ali Doğruöz yarışmayı kazandı. Uçuş okulu öğretmenleri arasından Fatih Aydınlı, takım olarak ise ERAH Uçuş Okulu 1.lik ödüllerini aldılar. Ali Doğruöz ve Fatih Aydınlı'nın ödüllerini bu organizasyonda ev sahipliği yapan ve bütün imkanlarını kullanan THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, ERAH Uçuş Okulunun ödülü bizzat yarışmaya da katılan ERAH yöneticilerinden Mesut Sevinç'e Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından verildi.

Türkiye'de ilk defa yapılan bu yarışma için Döşeme altı Belediyesi destekte bulunmuş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise yarışmacılardan Kaptan Pilot Oğuzhan Yararcan ile uçarak yarışmaya bizzat uçarak iştirak etmiştir.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş; "Genel havacılarımız ve uçuş okullarımızın katılımıyla gerçekleşen bu etkinlikte heyecan dolu anlar yaşadık. THK Karain Meydanına gelen halkımız, uçakları ve bu uçakları kullanan pilotları çok yakından izleme imkanı buldular. Genel havacıların da katıldığı "THK Karain 2017 Hassas İniş Yarışması" aynı zamanda güzel bir Fly-in etkinliği de oldu. Bundan sonra yapacağımız etkinlikte seyirci olarak gelen misafirlerimiz sadece iniş yarışmasının eğlencesini değil aynı zamanda akrobasi gösterileri ve model uçak uçuşlarını da izleme imkanı bulacak " dedi.

Organizasyonu üstlenen Pilot Üner Beköz ise "Türk Hava kurumu ve Elba Havacılık Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen etkinlik ülkemizde ki uçuş okulları arasında işbirliği ve eğlenceli birlikteliğin gelişmesi açısından da çok önemli. THK Karain Meydanı  21 Mayıs tarihinden itibaren bütün yarışmacı pilotlara kapılarını açtı ve isteyenlere çalışma ve antrenman şansı da verdi. Bu etkinliğe bir çırpıda katılma kararı alan cesur okullarımıza ve genel havacılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 

Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim