• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

SunExpress 6 havalimanında Antalya uçuşlarını durdurdu

SunExpress 6 havalimanında Antalya uçuşlarını durdurdu
SunExpress'in Almanya'nın 6 havalimanından yaptığı Antalya uçuşlarını haziran boyunca durdurduğu belirtildi. Öte taraftan FTI, Türkiye ile ilgili olumlu bir beklenti içinde olduklarını ve talep böyle giderse Türkiye'de yüzde 15-20 büyüyeceklerini açıkladı

 

FTI bu yıl Türkiye ile ilgili olumlu beklentiler içinde. Düşen fiyat nedeniyle satış gelirleri yüzde 2 gerileyen şirket, rezervasyonlarda ise yüzde 6'lık bir arış kaydetti. Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre FTI CEO'su Dietmar Gunz, ''Bizim açımızdan Türkiye operasyonları çökmedi. Geçen yıl sadece küçük bir miktar gerileme yaşadık ancak bu yıl rezervasyonlarımız arttı.'' dedi.

BÖYLE GİDERSE TÜRKİYE'DE YÜZDE 15-20 BÜYÜRÜZ

Grubun iki tane Labranda markalı otel açtığı Ege Bölgesi'ne dönük talebin iyi olduğunu kaydeden Gunz, ''Eğer böyle giderse müşteri sayısında yüzde 15-20 artış yakalarız. Pek çok destinasyondaki yüksek fiyatlardan dolayı genel gelirlerimizde ve müşteri sayımızda çift haneli artış kaydettik.'' şeklinde konuştu.

SUNEXPRESS 6 HAVALİMANINDA ANTALYA UÇUŞLARINI DURDURDU

FTI Türkiye konusunda iyimser olsa da SunExpress'te durum biraz farklı. SunExpress, düşük talep nedeniyle Almanya'nın 6 küçük havalimanından Türkiye'ye yaptığı uçuşları haziran ayı boyunca durdurdu. Edinilen bilgiye göre şirket, Dresden, Bremen, Karlsruhe, Friedrichshafen, Erfurt ve Dortmund'dan Antalya'ya yaptığı uçuşları haziran ayı boyunca askıya aldı.

Buna karşın SunExpress'in, bu havalimanlarındaki kapasitenin bir bölümünü Danimarka ve Rusya gibi Türkiye'ye talebin iyi durumda olduğu destinasyonlara kaydırdığı ifade edildi.

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim