• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Qatar Airways CEO'su ABD yönetimine tepki gösterdi

Qatar Airways CEO'su ABD yönetimine tepki gösterdi
Katar Havayolları CEO'su Akbar el Baker, Katar'a uygulanan abluka konusunda sessiz kalan ABD yönetimine ateş püskürdü. el Baker "ABD oturup izlemek ve yangına körükle gitmek yerine, bu blokajı kırmayı denemede lider olmalı" dedi.

Katar Havayolları CEO'su Akbar el Baker, Katar'a uygulanan abluka konusunda sessiz kalan ABD yönetimine ateş püskürdü. "ABD oturup izlemek ve yangına körükle gitmek yerine, bu blokajı kırmayı denemede lider olmalı" diyen el Baker "Trump hakkında yorum yapmayacağım. Büyük hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Katar Havayolları'nın CEO'su Akbar el Baker, CNN'den John Defterios'a yaptığı açıklamada ABD'yi Körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan krizde 'yangına körükle gitmekle' suçladı.

'ABD, BLOKAJI KIRMAYI DENEMEDE LİDER OLMALI'

ABD yönetiminden Katar'a uygulanan ablukanın IŞİD ile mücadeleye zarar verdiği yönündeki eleştirilere rağmen ABD Başkanı Donald Trump blokajı savunmuştu.

ABD yönetimin tavrını sert şekilde eleştiren el Baker "Trump hakkında yorum yapmayacağım. Büyük hayal kırıklığına uğradım. ABD oturup izlemek ve yangına körükle gitmek yerine, bu blokajı kırmayı denemede lider olmalı" ifadelerini kullandı.

'SANKİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜYMÜŞÜZ GİBİ KAPATILDIK'

Kriz, Katar Havayolları'nı derinden etkilemiş, şirketin 18 bölgeye uçuş rotası kapanmıştı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Katar Havayolları'na hava sahasını kapatmakla yetinmemiş ayrıca şirketin bu ülkedelerdeki ofislerine de kilit vurmuştu.

El Baker "Havayolu ofislerini kapatmak medeni davranışa uymuyor. Sanki bir terör örgütüymüşüz gibi kapatıldık. Müşterilerimize geri ödeme yapmamıza izin verilmedi" dedi.

Körfez ülkelerini 1944'te imzalanan anlaşmayı ihlal etmekle suçlayan el Baker "Buna itiraz etmek için yasal kanallar var. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü bu duruma müdahale etmeli ve bunun yasa dışı bir eylem olduğuna olanca gücüyle destek vermeli" diye konuştu.

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim