• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Bingöllüler direkt uçuş talep ediyor

Bingöllüler direkt uçuş talep ediyor
Bingöl Havalimanının Hizmet vermeye başlamasından bu yana sadece iki noktaya sefer düzenliyor olması, Bingöl Yolcularını Elazığ Havalimanını kullanmak zorunda bırakıyor.

İstanbul’un Anadolu yakasında oturan Bingöllüler Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt uçak seferi istiyor. Havayolu taşımacılığına ilginin her geçen gün arttığı Bingöl’de, üç yıldır sürekli gündeme gelen ve başlaması planlanan Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşları, açıklanmayan sebepten ötürü bir türlü başlayamadı.

Haftada 5  gün Ankara, 7 gün ise İstanbul Atatürk Havalimanı’na karşılıklı uçuşların gerçekleştiği Bingöl Havalimanı’na talep yoğun. Her ay ortalama 15 bin yolcunun kullandığı Bingöl Havalimanı’ndan İstanbul – Sabiha Gökçen uçuşları gerçekleşmeyince yolcular Elazığ tercih etmek zorunda kalıyor.

Elazığ havalimanına Bingöl minibüsleri alınmıyor

Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen seferini başlamamasından dolayı Anadolu yakasında ikamet eden Bingöllüler, zorunlu olarak Elazığ ve Diyarbakır Havalimanı’nı kullanmaya devam ediyor. Bingöl’den Elazığ’a gitmek zorunda kalan yolcu minibüsleri Elazığ Havalimanına alınmıyor. Bingöl’den VİP minibüslerle Elazığ’a giden yolcular, Akçakiraz da indiriliyor.

Oradan özel taksilerle kişi başına beş TL ile havaalanına bırakılıyor. İstanbul'da yaşayan 250 bin Bingöllünün yüzde 70 oranının Anadolu yakasında ikamet ettiği biliniyor. Buna rağmen Sabiha Gökçen Havalimanından Bingöl’e direk uçuşlar başlanmıyor.

Avrupa’ya aktarmasız uçuşlar başlamadı

Yurt Dışında yaşayan birçok Bingöllü vatanda, Bingöl’den Avrupa’ya direk seferlerin başlamasını istiyor. Yetkililerin yaptığı açıklamalarda Avrupa’ya direk seferler başlayacak denilmesine rağmen, uzun zamandır hizmet veren Havalimanın da Yurtdışı seferleri bir türlü başlatılamadı. Yurt dışında faaliyet gösteren birçok Bingöllü dernekleri sosyal medya üzerinden Bingöl- Hannover seferlerinin başlatılması için kampanya düzenlemeye başladı. Bingöl Havalimanından sonra açılan birçok havalimanında yurtdışına direk seferler başlarken Bingöl Havalimanında bir türlü başlamadı.

Bu haber toplam 1707 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim