• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hollandalı turist krizi unuttu, Corendon uçak arıyor

Hollandalı turist krizi unuttu, Corendon uçak arıyor
Hollandalı turistlerin Türkiye talebinde düşüş bekleyen ve planını buna göre yapan Corendon Turizm, turist sayısındaki beklenmedik artış sonrası uçak arayışına girdi.

Bu yılın başında Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan siyasi ve diplomatik kriz sonrası Hollandalı turist sayısında düşüş yaşanmıştı. Ancak turizm sezonu başlayınca Hollandalı turist krizi unuttu. Talepte beklenmedik artış gören Corendon, Hollandalıları Antalya’ya getirmek için uçak arıyor.

Hollanda ile yaşanan sorunlar sonrasında günlük bin 500’lerde olan pax (kişi) sayısının 300 kişiye kadar gerilediğini belirten Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, ancak sezonun başlamasıyla Hollandalı turistte beklenmedik bir artış olduğunu kaydetti. Planlarını Hollandalı turistin talep eksikliğine göre yaptıklarını ifade eden Karaer, şunları söyledi: “Şu anda Hollandalı turisti ülkeye getirmek için 2 tane uçağa ihtiyacımız var. Ancak ne Türkiye’de ne de yurtdışında uçak bulamıyoruz. Türkiye’de yaşanan krizden dolayı uçak firmaları uçak sayılarını azalttılar. Avrupa’da uçakların çoğu İspanya ve Yunanistan turizminde patlama nedeniyle oraya yönlendirildi. Aradaki köprüyü sağlayan havayolu taşımacılığı olmadığı sürece bu işi gerçekleştirmek mümkün mü? Değil. Türkiye’nin turizmde bu seviyeye gelmesinde hava yolu şirketlerinin katkısı var. Biz bu yıl yine önlem amaçlı iki uçağı Hindistan’a, bir uçağı Polonya’ya gönderdik, bir uçağı Atina’da bıraktık, bir uçağı da filodan çıkardık. Bu beş uçağın kapasitesini doldurduk. Anlaşmalarımız var geri döndüremiyoruz. THY’de dahil herkes filo küçülttü ve tarifeli seferlerle de çözülebilecek bir durum değil.”

Bu yıl 2016 yılı rakamlarını yakalarız

Önümüzdeki iki ay talebin yüksek olacağının görüldüğünü kaydeden Karaer, “Yunanistan ve İspanya’ya gönderdiğimiz 2’şer uçakla, Portekiz’den 1 uçağımızı Türkiye’ye geri koyduk. Hollanda’dan 1100-1200 paxlar oluşmaya başladı. İki ayı doldurmak için dışardan uçak kiralayıp bu durumu çözmeye çalışıyoruz. Hollanda’nın talebi temmuz ağustosun da ötesine geçip devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu yıl en kötü ihtimalle 2016 rakamlarını yakalarız. Hollanda pazarında yüzde 25 gerileme varken, son 4 haftada yüzde 30 artış var. Geçen yıl yüzde 40 düşüşle kapanmıştı. 2017’nin daha kötü olacağını düşünmüyorum ama yaşanan olaylar etkisiyle yılın başında 2016’nın da gerisine düştük. Satış trendi böyle devam ederse 2016 ile başbaş geçebilir” diye konuştu.

Karaer, 2018’i planlayabilmek için iyi kapatacakları bir sezona ihtiyaçları olduğunu, bu artış trendiyle 2018’de optimist bir planlama yapabileceklerini söyledi. Toparlanma için birkaç yıla ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Karaer, “Fiyat açısından yüzde 40 gerideyiz. Ne olursa olsun Türkiye’ye gelecek bir profil var. Bir de bütçesi Yunanistan ve İspanyaya yetemeyen Türkiye’ye riski alarak gelen bir profil de var. Otel fiyatları yüzde 50 düştü ve tüketiciyi bu şekilde cezbetmeye çalışıyoruz” dedi.

Korkarak geldi, memnun kaldı

Corendon Turizm Grubu’nun Türkiye’yi tanıtma çalışmaları kapsamında, Corendon Hollanda Tur Operatörlüğü’nün özel organizasyonuyla Hollanda’nın basın, blogger ve turizm camiasından önemli isimler 12-13 Haziran tarihlerinde Antalya’da ağırlandı. Bu vesileyle Hollanda’dan mayıs ayında Türkiye’de tatil yapan bin kişiyle yapılan anketin sonuçları da açıklandı. Türkiye’ye giderken korktunuz mu’ sorusuna turistlerin yüzde 47’si ‘korkarak çıktık’ yanıtı verirken, Türkiye’ye gelip tatilden, otellerden, gezdiğiniz ortamdan memnun musunuz’ sorusuna ‘memnun kaldık’ diyenler 10 üzerinden 8.5 puan verdi.

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim