• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Dünya Qatar Airways'i seçti

Dünya Qatar Airways'i seçti
Ödüllü havayolu, Qatar Airways aralarında En İyi First Class Yolcu Salonu, Orta Doğu’nun En İyi Havayolu ve Dünyanın En İyi Business Class’ı ödüllerinin sahibi oldu.

Qatar Airways, 20 Haziran Salı günü Paris Air Show etkinliğinde düzenlenen 2017 Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri’nde bir kez daha Yılın Havayolu seçildiğini bildirmekten dolayı mutluluk duyuyor. Bu yılla birlikte Qatar Airways, tam dört kez dünyanın en iyi havayolu küresel itibarına sahip olmuştur.

Dünyanın dört bir yanından yolcuların En İyi Havayolu olarak oylamasının dışında, Katar’ın ulusal havayolu şirketi törende pek çok önemli ödül kazanmıştır. Bunların arasında Orta Doğu’nun En İyi Havayolu Şirketi, Dünyanın En İyi Business Class’ı Ödülü ve En İyi First Class Yolcu Salonu ödülleri de bulunmaktadır. Qatar Airways’in evi ve merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanı ise, dünyada bu itibara sahip yalnızca beş hava yolundan biri olarak Skytrax tarafından bu yıl da beş yıldıza layık görülmüştür.

Qatar Airways Grup Ceo’su Akbar Al Baker şöyle konuştu: “Qatar Airways’in özellikle şu kritik zamanda Dünyanın En İyi Havayolu ödülüne layık görülmesi yolcularımızın yalnızca en iyisini sunma yolundaki değişmez taahhüdümüze duyduğu inanç ve güvenin önemli bir göstergesidir. Bu ödül aynı zamanda Qatar Airways’de görev alan her bir çalışanın sıkı çalışmasının ve bağlılığının da bir yansımasıdır. Skytrax’ta bu yıl kazandığımız itibar, bu ödüllerin yolcular tarafından oylanmış olması açısından ayrıca bir önem taşımaktadır. Tüm yolculara içten teşekkürlerimi iletiyor, onları en yakın zamanda uçuşlarımızda ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Katar devletini etkileyen mevcut uçuş yasağı konusunda yorumda bulunan Qatar Airways Grup Ceo’su, Akbar Al Baker sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülkemden yapılan uçuşlara getirilen yasadışı yasakların olduğu şu zamanda bu ödül bana ve havayolu şirketime değil ancak ülkeme verilen bir ödüldür.”

Geçtiğimiz yıl Dünyanın En İyi Business Class Ödülü, En İyi First Class Yolcu Salonu ve Orta Doğu’nun En İyi Havayolu Çalışanları Hizmeti Ödüllerine layık görülen uluslararası havayolu şirketi, yenilikçi ve ödüllü yeni Business Class deneyimi Qsuite’i yakın zamanda tanıtması, küresel büyüme stratejisi ve ürün geliştirmesiyle, beklentileri aşmaya devam ediyor. Donanımı yapılan ilk uçak, bu haftasonu gerçekleştireceği Londra-Doha uçuşunda hizmet vermeye başlamadan önce, Paris Air Show etkinliğinde tanıtıldı.

Qatar Airways, Qsuite’i tanıtmasıyla, patentli yeni koltuk tasarımı 2017 ULTRAS (Lüks Seyahat Ödülleri) Ödülleri’nde Yılın En İyi Havayolu İnovasyonu ödülünü alarak şimdiden sektörde ün kazandı.

Bu prestijli ödül, York Düşesi Sarah ve HRH York Prensesi Eugenie’in ve sektör uzmanları ve VIP’lerin de katılımıyla Londra’da The Savoy Hotel’de gerçekleşen bir törenle takdim edildi. Tasarımın ayrıcalıklı seyahat sektörü üzerinde öngörülen etkisi kadar, koltuğun henüz hizmete başlamadan bu ödülü almış olması ayrıca önem taşımaktadır.

Qsuite, havacılık sektöründe Business Class’ta yer alan ilk çift kişilik yatağın yanı sıra yan yana koltuklarda oturan yolculara kendi özel alanlarını yaratma şansı tanıyan, istenildiğinde kapatılabilen panellere sahip. Ayarlanabilir paneller ve orta sıradaki dört koltukta bulunan ve hareket ettirilebilen TV monitörleri, birlikte seyahat eden iş arkadaşları, arkadaşlar veya ailelere kendi alanlarını dördünün de çalışabileceği, yemek yiyebileceği veya birlikte sosyalleşebileceği özel bir süit alanına dönüştürme imkânı tanımaktadır. Bu yeni özellikler, yolculara tamamıyla kişiselleştirilmiş bir seyahat deneyimi sunmakta, kendi ihtiyaçlarına uygun bir ortam yaratmalarına olanak sunmaktadır.

En az 24 yeni destinasyonu, yeni uçak teslimleri, tüm filosunda ilk kez görücüye çıkacak devrim niteliğindeki Qsuite koltuk tasarımı ve devam eden 20. Yıl dönümü kutlamalarıyla, Paris’te sahiplerini bulan prestijli ödüller Qatar Airways için içinde bulunbuğu yoğun yıla damgasını vurdu. Qatar Airways, Dünyanın En İyi Havayolu Şirketi unvanına bundan önce 2011, 2012 ve 2015 yıllarında sahip olmuştu.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Qatar Airways yakın zamanda Dublin, İrlanda Cumhuriyeti’ni küresel rota ağına ekledi. Nice, Fransa; Üsküp, Makedonya Cumhuriyeti ve Chang Mai, Tayland rotaları da takip edecek. Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika boyunca önemli iş ve eğlence destinasyonlarından oluşan bir ağa sahip havayolu şirketi, 200 uçaktan oluşan modern filosuyla hizmet vermektedir.

Bu haber toplam 2048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim