• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Dentur, 'Kanuni'yi hizmete soktu

Dentur, 'Kanuni'yi hizmete soktu
Dentur, son teknoloji gemilerinin ilki olan Kanuni'yi hizmete soktu.

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmeti ile ulaşım sorununa çözüm sunan Dentur, Avrasya’nın hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanan 14 adet "double ended" yani çift taraflı yanaşabilen gemilerinin ilki olan "Kanuni" Beşiktaş/Üsküdar arasında deniz yolu ile yolcu taşımaya başladı. Dentur Avrasya ve Doğuş Otomotiv Scania arasında gerçekleşen işbirliği kapsamında teslim edilen 8 deniz motorunun iki adedi ilk üretilen Kanuni gemisinde bulunuyor.

Üsküdar-Beşiktaş arası 5 dakika

2 adet 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania deniz motoru bulunan "Kanuni"nin tanıtımı Doğuş Otomotiv Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu ile Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş, Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Berkay'ın katılımı ile gerçekleşti.

Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş şunları söyledi:

"Projemizin ilk gemisi olan Kanuni, gemiye iniş binişi kolaylaştırmak için özel tasarlanmış yolcu platformuna sahip. Yolculuk ilk adımından itibaren, ferah bir iç mekana sahip gemimizde keyifli bir hale dönüşüyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip 'Kanuni' tasarımından dolayı ön ve arka taraftan kıyıya yanaşabiliyor. Ayrıca tasarımı ile 'Kanuni' engelli yolculara kolay iniş-biniş imkanı sağlanıyor. Gemilerin her iki tarafında Scania motoru bulunuyor. Bu sayede yeni gemilerimiz mevcut gemilere göre yüzde 40 daha hızlı seyir yaparak Üsküdar-Beşiktaş arasını sadece 5 dakikada tamamlıyor."

Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Berkay ise, "Biz bu projeye başlarken, İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Bu kriterlerimizi fazlasıyla karşılayan Scania ile çalışma kararı aldık. Yaptığımız testler sonucu saatte 30 litre gibi çok ekonomik yakıt tüketim değerlerine ulaştık. Ayrıca Scania deniz motorlarının bakım aralıkları uzun, işletme maliyetleri düşük. Yeni Scania motorlarının güçlü tork değerleriyle, gemilerimizin manevra kabiliyeti artırdı ve verilen tüm komutlara cevap verme süresi daha iyileşti. Marmara denizinde birçok hatta yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Yeni motorları sadece yeni teknelerimizde değil, tüm filomuzda kullanmayı planlıyoruz. Böylelikle Marmara Denizi'nde çalışan tüm teknelerimiz Scania Deniz motorlarıyla en modern teknolojiye sahip olacak" dedi.

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim