• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

ICF Airports Antalya'da bir ilke imza attı

ICF Airports Antalya'da bir ilke imza attı
ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps” uygulaması, hayata geçirildi.

ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps” uygulaması, hayata geçirildi. iPhone uygulaması olan “ICF Smart Steps”, görme engelli yolcuların yardıma ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirmelerini ve engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Antalya Havalimanı Terminalleri işletmecisi ICF Airports, Türk teknoloji firması Boni ve Apple ile yaptığı işbirliğiyle, engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmelerini sağlayan bir teknolojiyi hayata geçirdi. Dünyada bir ilk olarak uygulanmaya başlanan bina içi harita ve yönlendirme sistemi “ICF Smart Steps”, havaalanının yolculara açık olan her noktasını görme engelliler için erişilebilir kılıyor. 

ICF Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Dünyada Apple’ın Maps Connect ürününü kullanarak çalışan ilk uygulama olan ICF Smart Steps; iPhone akıllı telefonlarında yer alan basınç ölçer, pusula ve adım sayaçları gibi sensörler ve Antalya Havalimanında bulunan kablosuz ağ sinyalleri Apple Maps Connect sayesinde analiz edilerek, yüksek hassasiyette, anlık olarak konum belirleme yapıyor. Havaalimanımıza gelen görme engelli yolcularımız artık yardıma ihtiyaç duymadan, çevreyi keşfederek dilediği yere gidebiliyor. Yine havalimanı içinde bulunan noktalarla ilgili sesli bilgi alabiliyor, bulunduğu konumda etrafındaki yerler hakkındaki bilgiyi telefonlarını doğrultarak dinleyebiliyor ve gitmek istediği yeri seçtikten sonra yine sesli olarak yön tarifi alabiliyor. ICF olarak, görme engelli yolcularımıza daha konforlu bir seyahat için destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

i̇cf1.jpgi̇cf2.jpg

Bu haber toplam 4013 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim