• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

ABD'de Harvey Kasırgası nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi

ABD'de Harvey Kasırgası nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi
ABD’nin Teksas eyaletinde beklenilen Harvey kasırgası nedeniyle Reagan Uluslararası Havaalanı’ndaki tüm uçuşlar pazar gününe kadar iptal edildi. Eyalette etkili olan kasırga nedeniyle de olağanüstü hal ilan edildi.

ABD’nin Teksas eyaletinde beklenilen Harvey kasırgası nedeniyle Reagan Uluslararası Havaalanı’nda ve Teksas eyaletinin kıyı kentlerindeki havalimanlarında pazar gününe kadar uçuşların iptal edildiği açıklandı.

Havayolları tarafından yayınlanan bildiride, Harvey fırtınasının etkili olacağı Teksas’a gidecek olan yolcuların uçuş iptalleri nedeniyle zarara uğratılmayacağı açıklandı.

Havayolu şirketleri American Airlines, Delta, United Airlines, Southwest ve Jet Blue, Harvey kasırgasının etkili olacağı Teksas eyaletine uçuşların iptal edildiğini belirtirken, biletli yolcuların yeniden istedikleri tarihlere rezervasyon yaptırabilecekleri ve isteyen yolculara geri ödeme yapılabileceği duyuruldu.

OHAL İLAN EDİLDİ

ABD’nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey Kasırgası nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. T.C Houston Başkonsolosluğu bölgede olağanüstü hal kararını bildirirken, Türk vatandaşları güvenli bölgelere gitmeleri konusunda uyardı. T.C. Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, Teksas eyaletinde yaşanması beklenilen, Harvey Kasırgası ile ilgili İhlas Haber Ajansına açıklamada bulundu.

Türk-Amerikan toplumunun ve vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak yaşadıkları şehir Houston ve çevresidir. Bu bölgede yaklaşık 7 bin vatandaşımız var. Kasırgaya ilişkin yerel makamlardan tarafımıza ulaşan güncel duyuruları vatandaşlarımızla düzenli olarak paylaşıyoruz. Burada en önemli husus Türk-Amerikan toplumu ve vatandaşlarımızın yerel makamların yaptıkları uyarıları dikkate almalarıdır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın güncel uyarıları takip etmeleri, tahliye güzergahlarını ihtiyaten öğrenmeleri, su birikintisi ve sel ihtimali bulunan bölgelerden uzak durmaları, mümkün mertebe araç kullanmamaları önem arz ediyor. Başkonsolosluk olarak yerel makamlarla eşgüdüm halindeyiz. Yerel makamlar bu kasırganın “can kaybına neden olabileceği” uyarısında bulunmaktadır. Dolayısıyla, son derece tedbirli olunmasına ve yerel makamların uyarılarının dikkate alınmasına önem atfediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 3950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim