• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Rumlar İngilizlerden havacılık desteği alacak

Rumlar İngilizlerden havacılık desteği alacak
Rum Sivil Havacılık İdaresi bazı hassas birimlerde personel sıkıntısı çekildiği gerekçesiyle İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi'nden hizmet satın alacak.

Fileleftheros, Rum Yönetiminin, gerek artan trafik gerekse mevcut personelin ayrılması nedeniyle Uçuş Güvenliği Birimi’nde ICAO ve EASA’ya göre elzem olan boşlukları doldurmak maksadıyla,  İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi’nden  (CAA) iki uzmandan hizmet satın almaya karar verdiğini yazdı.

Gazete iki İngiliz uzmanın, Sivil Havacılık Dairesi Uçuş Güvenliği Birimi’nde teknik danışman (biri uçuş hizmetleri, biri de Rum havayolu şirketlerine ait uçakların uçuşa elverişlilik denetimi) olarak görevlendirileceğini aktardı.

Rum Bakanlar Kurulu’nun geçen ay aldığı karar üzerine hizmet alımı yapılacak iki İngiliz uzmanla iki yıllık -Bakanlığın gerek duyması halinde iki yıl daha uzatma hakkı ile- sözleşme imzalanacağı belirtilen haberde, bu maksatla İngiliz uzmanlara iki yılda verilecek paranın 840 bin sterlin, artı KDV olarak hesaplandığı belirtildi.

Habere göre  Rum Yönetimi daha önce de Yunanistan’dan, İrlanda ve Avusturya’dan da benzer hizmet alımları yapmasının yanında Rumlarla da özel sektör düzeyinde hizmet alım sözleşmeleri imzaladı. Rum Ulaştırma Bakanlığı aynı maksatla Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nden (ICAO) de  danışman  alma prosedürlerini devreye soktu.

Politis ise Sivil Havacılık Dairesi dışında, kara para aklamakla mücadele  konusunda yeni düzenlemeler yürürlüğe konulması nedeniyle Suçların Örtbas Edilmesiyle Mücadele Birimi’nin (MOKAS) mevcut 14 personelinin yetersiz kaldığını ve bu birimde acilen iki yeni daimi kadroya ihtiyaç duyulduğunu yazdı.

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim