• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye'nin uçak ve helikopter desteği sürüyor

Türkiye'nin uçak ve helikopter desteği sürüyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gürcistan’da meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Türkiye’nin verdiği helikopter desteğinin sürdüğünü açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gürcistan’da meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Türkiye’nin verdiği helikopter desteğinin sürdüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Borjomi bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale için yardım talebinde bulunan Gürcistan’a 1 adet yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter gönderen Türkiye, şimdi de Abastumani bölgesinde çıkan yangına destek maksadıyla 2 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçak gönderdi. Gürcistan makamlarının talebine sessiz kalmayan Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı doğrultusunda harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sert rüzgarların etkisiyle hızlı bir şekilde yayılan orman yangınına müdahale için 1 uçağın yanı sıra 2 adet helikopteri de Gürcistan’a gönderdi.

“Ormanlar dünyanın ortak değeri”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanların dünyanın ortak değeri olduğunu ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Bakanlık olarak talep olması halinde özellikle komşu ülkelerde meydana gelen orman yangınlarına müdahale hususunda yardımda bulunuyoruz. Gürcistan’da geçtiğimiz günlerde Borjomi bölgesinde çıkan yangına müdahale için 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı göndermiştik. Şimdi de Abastumani bölgesinde bir yangın meydana gelmiş durumda bunun için de bizden yardım istediler. 2 adet yangın söndürme helikopteri ve 1 amfibik uçağı ivedi bir şekilde bölgeye gönderdik. Bu sene Gürcistan dışında KKTC ve Makedonya’da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması maksadıyla hava aracı desteğinde bulunduk. Şili’ye arazöz gönderdik. Orman yangınları ile başarılı bir şekilde mücadele eden teşkilatımız talep olduğu takdirde komşu ülkelere desteğini sürdürecektir.” 

Bu haber toplam 5011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim