• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Funda Ocak: "Uluslararası arenada örnek oluyoruz"

Funda Ocak: "Uluslararası arenada örnek oluyoruz"
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Türkiye'de 'Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri'nin sayısı her geçen gün artırılıyor. Şuan 28 olan havalimanı gürültü haritaları sayısının önümüzdeki yıl 40'a yükselmesi bekleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Türkiye'de 'Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri'nin sayısı her geçen gün artırılıyor. Şuan 28 olan havalimanı gürültü haritaları sayısının önümüzdeki yıl 40'a yükselmesi bekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, "Yeşil Havalimanı" belgesi almaya hak kazanan meydanlar hakkında da bilgi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Ocak, şu ifadeleri kullandı:

"TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni  uygulayarak tüm alanlarda olduğu gibi çevresel faaliyetlerde de kaliteyi ön planda tutuyoruz. Havalimanlarımızda çevre konusunda eğitimli, deneyimli  personelimiz tarafından her yıl iç incelemeler yapılıyor. Ayrıca, TSE tarafından çevre konusunda  kalite standartlarımız her sene kontrol ediliyor, belirlenen eksiklikler süratle gideriliyor. Uluslararası arenada örnek bir çalışma olarak kabul gören 'Yeşil Havaalanı Projesi'ni SGHM ile birlikte başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Proje kapsamında 42 havalimanımız  gerekli koşulları yerine getirerek 'Yeşil Kuruluş Sertifikası' almış bulunuyor. Yeşil kuruluş sertifikalı  havalimanımızın yanı sıra Adana, Tokat, Uşak Havalimanlarımız da "Yeşil Havalimanı" Belgesini hak etmiş durumda. Tüm havalimanlarımızda 'Yeşil Havaalanı' Proje koordinesini yapmak amacıyla Çevre Sorumlusu personel görevlendirildi.

GÜRÜLTÜ HARİTASI TAMAMLANAN HAVALİMANI SAYISI 40'A YÜKSELECEK

Projenin etkin bir şekilde yürütülmesi için SHGM tarafından havalimanlarımız her yıl sıkı bir denetimden geçiriliyor. Tüm havalimanlarımızda çevre konusunda ulusal mevzuata uygunluğu sağlamak amacıyla çevre danışmanlık hizmeti alınıyor. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı firmalarca çevresel denetimler yapılıp, sonuç raporları Genel Müdürlüğümüze sunuluyor.  Çevre duyarlılığı kapsamında TÜBİTAK-MAM ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda  28 havalimanımızda gürültü haritaları hazırlandı. 2018 yılı itibariyle gürültü haritası tamamlanan havalimanı sayısının 40 a yükseltilmesi hedefleniyor. Atatürk,  Esenboğa, Antalya ve Adnan Menderes'te “Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri” ile sürekli gürültü takibi yapılıyor. Genel Müdürlüğümüzde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibi için dört çevre mühendisi görevlendirildi.  Çevre dostu bir kuruluş olmanın tüm gereklerini bugüne kadar özenle yerine getirdik, bundan böyle de bu duyarlılığımız devam edecek."

Bu haber toplam 3552 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim