• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

TAV Gürcistan'da yeni etabın açılışını yaptı

TAV Gürcistan'da yeni etabın açılışını yaptı
TAV Havalimanları Holding'in Gürcistan'daki Şota Rustavelli Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle açıldı.

TAV'ın Gürcistan'daki şirketi TAV Georgia tarafından Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı yapıldı.

Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Kumsişvili, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania,Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal, iş adamları ve şok sayıda davetli katıldı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2005'te haftada 3 uçuşun olduğu İstanbul-Tiflis arasındaki sefer sayısının 47'ye ulaştığını belirterek: "Tiflis Havalimanı yeni etabı, büyüyen ve gelişen Tiflis'in yeni yüzünü dünyaya göstermesi açısından çok önemli." dedi.

Arslan, TAV tarafından tamamlanan Tiflis Havalimanı yeni etabının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tür projelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde etkili olduğunu söyledi. TAV'ın Türkiye'nin marka yüzlerinden olduğuna işaret eden Arslan, "Tiflis Havalimanı yeni etabı, büyüyen ve gelişen Tiflis'in yeni yüzünü dünyaya göstermesi açısından çok önemli. Yeni etapla havalimanı yüzde 50 büyümekle kalmadı, yıllık yolcu kapasitesi de 4 milyona yükseldi." diye konuştu.

Arslan, 2005 yılından bu yana TAV'ın Gürcistan'da önemli projelere imza attığına değinerek, son dönemde Türk firmalarının bu ülkede yaptığı yatırımların önemli oranda artış gösterdiğini dile getirdi.

Bu kapsamda, 2005'te haftada sadece 3 uçuşun olduğu İstanbul-Tiflis seferlerinin sayısının 47'ye çıktığını vurgulayan Arslan, siyasi, ekonomik, taşımacılık ve kültürel alandaki ilişkilerin daha ileriye taşındığını kaydetti. 

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl Tiflis Havalimanı'ndan 44 hava yolu şirketi tarafından 26 ülkenin 52 havalimanına seferler gerçekleştiğini kaydederek, Tiflis Havalimanı'nın bölgedeki havacılık piyasasında önemli bir yer almasının sevinç verici olduğunu söyledi.

TAV'ın Gürcistan'da Tiflis ve Batum uluslararası havalimanlarını yönettiğini hatırlatan Kvirikaşvili, TAV'ın Tiflis ve Batum uluslararası havaalanlarında 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını vurgulamak istediğini ifade etti.

TAV'ın, Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı yeni etabın inşaat çalışmalarına 60 milyon dolar yatırım yaptığını belirten Kvirikaşvili, bunun ülkeye gelen turist sayısının artmasına katkı sağlayacağını, geçen yıl ülkeye 6 milyon turist geldiğini, bu yıl ise rakamın 7 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia da "Gürcistan, bölgemizin ulaşım ve ticaret merkezi haline gelmeyi, büyük ülkelerin ticaret ve yatırım yaptığı bir ülke olmayı arzu ediyor. Adım adım bu hedefe doğru çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

tav1-001.jpgtav2-002.jpgtav3-002.jpgtav4-001.jpgtav5.jpgtav6.jpg

Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim