• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Çin: Sivil Havacılık güvenliği için işbirliği güçlendirilmeli

Çin: Sivil Havacılık güvenliği için işbirliği güçlendirilmeli
Çin, uluslararası toplumun, küresel sivil havacılık sistemini terör saldırılarından korumak için işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini açıkladı.

Çin, uluslararası toplumun, küresel sivil havacılık sistemini terör saldırılarından korumak için işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini açıkladı.

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Wu Haitao, dün Güvenlik Konseyi'nde sivil havacılık alanındaki güvenlik ve terörle mücadeleyle ilgili olarak düzenlenen oturumda Çin'in tutumunu açıkladı.

Wu, sivil havacılığın dünya ülkeleri arasındaki bağlantının güçlendirilmesinde büyük önem taşıdığına değinerek, siyasi ve kültürel değişim ile ekonomik ve ticari işbirliğinin yoğunlaştırılmasında da önemli rol oynadığına işaret etti.

Wu, son yıllarda terör örgütlerinin sivil havacılığı hedefleyerek halkın can ve mal güvenliğine zarar verdiği gibi, devletlerin istikrarı ile sosyal ve ekonomik gelişmelerde de olumsuz etkiler yarattığını ifade etti.

Wu, uluslararası toplumun işbirliğini güçlendirerek, küresel sivil havacılık sistemini terör saldırılarından korumak için verimli tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Wu Haitao, konuyla ilgili alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

-Sivil havacılığa yönelik terör eylemlerini önlemek ve bu eylemlere darbe indirmek üzere standart belirlenmesi;

-Gelişmekte olan ülkelerin terörle mücadele yeteneklerinin güçlendirilmesi;

-Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları uygulanarak, sivil havacılığı terör saldırılarından koruma konusunda uluslararası işbirliğinin pekiştirilmesi.

Wu, uluslararası terörle mücadele cephesindeki önemli üyelerden biri olan Çin'in, sivil havacılık alanında terörle mücadele işbirliğini hızlandırmaya, kendi sivil havacılık sektörünün güvenlik seviyesini yükseltmeye ve uluslararası sivil havacılık örgütüyle güvenlik alanında işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim