• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Rusya havayolu şirketlerini yakın takibe alıyor

Rusya havayolu şirketlerini yakın takibe alıyor
Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı, hava yolu ulaşımında yaşanan düzensizliği ortadan kaldırmak için yeni bir yönetmelik hazırladı. Yönetmelik, hava yolu şirketlerini hem yakın takibe alıyor hem de ağır yaptırımlar içeriyor.

​Rusya Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Federal Havayolu Taşımacılığı İdaresi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, tarifeli veya charter uçuş yapa hava yolu şirketleri ile ilgili kısıtlama ve denetimler artıyor.

Rus Tur Operatörleri Birliği tarafından Ulaştırma Bakanlığı'na gönderilen ve chater uçuşlarındaki büyük aksamaların ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri sıralayan önerilerin bir kısmının da yönetmeliğe girdiği ifade edildi.

SERT ÖNLEMLER

Turizmgüncel'de yer alan habere göre, mevcut yönetmeliğin 71. maddesine yapılan bir ekle, tekrar eden şekilde uçuş gecikmesi yapan hava yolu şirketlerine kısıtlama getirilmesinin önü açıldı. Buna göre, tekrarlayan şekilde uçuş gecikmesi yapan hava yolu şirketleri, bazı rotalardan men edilebilecek ve o rotalara uçma hakkı başka hava yolu şirketlerine devredilecek. Bu tip hava yolu şirketlerine yeni noktalara uçuş izni verilmeyecek, gerekmesi durumunda şirketin lisansı tamamen iptal edilebilecek.

KOMİSYON KURULACAK

Yönetmeliğe göre, hava yolu şirketlerinin operasyonlarını gerektiği gibi yerine getirip getirmediğini raporlayan bir komisyon kurulacak. Yeni bir destinasyona uçmak isteyen hava yolu şirketi öncelikle bu komisyona başvuracak. Komisyon, söz konusu hava yolu şirketinin uçuş gecikmelerine ilişkin performansına bakara şirkete izin verecek ya da vermeyecek.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim