• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

British Airways ve Amadeus, IATA’nın One Order’ını test edecek

British Airways ve Amadeus, IATA’nın One Order’ını test edecek
Amadeus ve British Airways, IATA’nın One Order standartını test etmek için güç birliğine gitti.

Amadeus ve British Airways’in deneyimleyeceği IATA’nın One Order’ının sektöre inovatif çözümler sunacağına inandıklarını vurgulayan Amadeus IT Group Kuzey ve Batı Avrupa Havayolları Başkanı Manuel Midon, “Kağıt üzerindeki işleri azaltan ve seyahati kolaylaştıran her şey olumlu bir inovasyondur. Bu nedenle IATA’nın yeni One Order standardını denemek için British Airways ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz‘’ dedi. Havayollarının sattığı yan hizmetler artarken giderek daha detaylı satış tekniklerini kullandığına değinen Midon, “Dolayısıyla, muhasebe prosedür ve işlemlerinin de bu duruma uyum sağlaması gerekiyor. Bu yönde atılmış bir ileri adım olan One Order standardı, bu bilgileri gerçek zamanlı ve yapılandırılmış olarak gelir muhasebesinde kullanıma hazır hale getirecek” dedi.

Tüm seyahat süreci tek bir belgede toplanacak

Sektörün belirlediği bu standart, çoklu rezervasyon, biletleme, teslimat ve muhasebe yöntemlerinin yerine tek bir sipariş yönetim süreci getirdiğini söyleyen Midon ‘’Ayrıca bu standartla birlikte, zamanla ortadan kalkacak olan çok çeşitli eski kayıtların yerini sadece bir seyahat belgesi alacak. Bu pilot çalışmadan gelecek geri bildirim standardın gelişimine katkıda bulunmaları için IATA ve sektörün diğer aktörleri ile paylaşılacak. Seyahat gibi kompleks bir sektörün genelinde yeni standartlar getirmek, zaman alıyor ve sektörün katılımını gerektiriyor’’ diye konuştu.

One Order’ı Testler başladı

Şu anda geliştirme aşamasında olan pilot çalışmada “uçtan uca” test başladı ve pilot çalışma ilerlerken güncellemeler yapılıyor. One Order ile ilgili Midon şunları söyledi: “British Airways ile yapılan işbirliği sayesinde bizim teknolojimiz ile British Airways’in seyahat sistemlerini bir araya getirerek One Order sürecini başından sonuna test edebiliyoruz. Çünkü bizim seyahat sektöründeki ayak izimiz, IATA’nın One Order standardının operasyonel ve finansal yönünün, teklif hazırlama aşamasından finansal raporlara kadar Gelir Muhasebesi ile test edilmesini sağlıyor. Amadeus’un teknolojisi, seyahat sektörünü birbirine bağlıyor ve tüm dünyada seyahat edenler için daha iyi seyahat imkanı sunuyor. Seyahat edenler için şeffaflık, seçenek bolluğu ve sadelik getiriyor, müşterilerimize büyüme ve verimliliği artırmaları için araçlar veriyor. Bu doğrultuda, sektör standartlarının, işbirliği yapılarak ve sektörün bir bütün olarak sorun ve ihtiyaçları hesaba katılarak geliştirilmesi Amadeus için önemli.” 

Bu haber toplam 3795 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim