• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Fukuşima mağdurlarına insansız hava aracıyla servis

Fukuşima mağdurlarına insansız hava aracıyla servis
Japonya'da Fukuşima Daiiçi Nükleer Santrali civarındaki bir kasabanın halkına insansız hava aracıyla yiyecek servisi yapılıyor.

 Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunaminin nükleer felakete yol açtığı Fukuşima Daiiçi Nükleer Santrali civarındaki bir kasabanın halkına insansız hava aracıyla yiyecek servisi yapılıyor.

BBC'nin haberine göre, insansız hava aracı, Japon hükümetinin, zararlı maddelerden arındırma çabalarının ardından geçen yıl tahliye kararını kaldırdığı ve sakinlerinin geri dönüşüne izin verdiği Minamisoma kentinin Odaka kasabasında servis yapıyor.

Market zinciri Lawson, elektronik ticaret firması Rakuten ile çalışarak nüfusunun çoğu ileri yaştaki kişilerden oluşan Odaka kasabasına insansız hava aracı servisi başlattı.

Malzeme tedarikinin ve alışveriş imkanlarının sınırlı olduğu bölgede yiyecek servisi yapan insansız hava aracı operatörleri, bu tür bir uygulamanın Japonya'da ilk olduğunu belirtti.

Lawson Sözcüsü Ken Mochimaru, "Kasaba, sakinleri evlerine dönmeye devam ettikçe eski canlılığını yeniden kazanmaya başladı." dedi.

Günlük ihtiyaçlar, gıda ve diğer ürünler için alışveriş ortamının iyileştirilmesinin zaman alacağını söyleyen Mochimaru, insansız hava araçlarının yardım amaçlı tasarlandığını ifade etti.

Mochimaru, siparişlerin en yakın Lawson mağazasından bölgede faaliyet gösteren seyyar bir yiyecek karavanına gönderildiğine dikkati çekerek, müşterilerin kızarmış tavuk gibi sıcak yiyecekler ve ev gereçleri de sipariş edebildiğini bildirdi.

Şirketlerin gelecek altı ay servis hizmetini deneyeceği kaydedildi.

Söz konusu insansız hava araçlarının 2 kilograma kadar malzeme taşıyabildiği belirtildi.

Bu haber toplam 2417 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim