• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hava-İş'ten THY ve SHGM'ye 'Kara Veba' uyarısı

Hava-İş'ten THY ve SHGM'ye 'Kara Veba' uyarısı
Hava-İş Sendikası hem Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne Madagaskar'daki Veba Salgını'na karşı gereken tedbirlerin bir an önce alınması yönünde uyarı yazısı gönderdi.

Hava-İş Sendikası hem Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne Madagaskar'daki Veba Salgını'na karşı gereken tedbirlerin bir an önce alınması yönünde uyarı yazısı gönderdi.

Hava-İş Sendikası tarafından THY'ye gönderilen yazıda "Son birkaç aylık süreçte binden fazla kişinin yakalandığı ve yüzden fazla kişinin hayatini kaybetmesine sebep olan Veba Salgını (Kara Veba), Madagaskar'da her geçen gün tehlikesini arttırmaktadır" ifadelerinin kullanıldı. Yazıda "Özellikle Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkililerinin salgının bu kez farklı olduğu yönündeki açıklamaları, bazı ülkelerin vatandaşlanna zorunlu olmadıkça Madagaskar'a gitmeme tavsiyesinde bulunması ve Air Seychelles Havayolları'nın Ekim ayının başlarında uçuşlarını durdurması durumun önemini göstermektedir. Bu veba türüne yakalanan kişiler derhal müşahede altına alınmazsa çok kısa bir zaman dilimi içinde hayatını kaybetmektedirler" denildi. 

VİRÜS TÜRKİYE'YE TAŞINABİLİR

Tehlikenin boyutlarının her geçen gün arttığının belirtildiği yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"THY olarak TK 160 ISTANBUL-MARITUS-MADAGASKAR operasyonunuzu, veba salgını sebebiyle gerekli önlemler alınana ve tehlike geçene kadar askıya almanız gerekmektedir. Çalışanlarınızın sağlığını, bu tip belirgin risklerden korumak birincil önceliğiniz olmalıdır. Ayrıca, yolculardan birinin bile bu salgına yakalanması, virüsün ülkemize de taşınması riskini de bünyesinde barındmnaktadır.

Bu sebeplerle, ivedilikle gereğinin yapılmasını rica ederiz"

BÜYÜKELÇİLİK UYARMIŞTI

Türkiye’nin Madagaskar Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Madagaskar’da Ağustos ayı sonlarında başlayan veba hastalığı Ekim ayı itibarıyla özellikle şehirlerde salgın haline geldiği; hastalığın en tehlikeli çeşitlerinden olan solunum yoluyla taşınması nedeniyle vebanın önümüzdeki dönemde de giderek artacağı düşünüldüğü ifade edilmişti.

Türk Hava Yolları (THY) Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’ya, yine bir ada ülkesi olan Mauritius bağlantılı olarak haftada 4 sefer gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) seferlerine devam ediyor.

hava-iş1.jpghava-iş2.jpg

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim