• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hainan Airlines'ın biyoyakıtlı uçağı ilk okyanuslar arası uçuşunu yaptı

Hainan Airlines'ın biyoyakıtlı uçağı ilk okyanuslar arası uçuşunu yaptı
Beijing'den havalanan Hainan Havayolları'nın 497 sefer sayılı uçağı 11 bin kilometrelik uçuşunu tamamlayarak Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanı'na bugün yerel saatle 12.05'te iniş yaptı.

Hainan Havayolları'na ait Boeing 787 tipi uçak, atık yemeklik yağdan üretilen biyolojik yakıtla ilk okyanuslar arası uçuşunu gerçekleştirdi. Böylece Çin-ABD arasındaki "yeşil yol" bağlantısında biyoyakıt kullanımının ilk sinyali verilmiş oldu.

Çin'in Hainan Havayolları'ndan yapılan açıklamada, biyoyakıt kullanımının karbon emisyonlarını azalttığı gibi uçuş güvenliği ve verimini artırdığı belirtildi.

Şirketin başkanı Sun Jianfeng, Xinhua'ya verdiği mülakatta, bugün tamamlanan uçak seferinde kullanılan biyoyakıtın, uçak yakıtı kadar güvenli olduğunu ifade ederek, "Maksimum 41 bin inçlik (1041,4 metre) yükseklikteki uçuştan sonra motorların hala iyi çalıştığını ve uçağın iyi ve dayanıklı olduğunu tespit ettik" dedi.

Hainan Havayolları'nın çevre koruma ile kalkınma ve çevrenin uyumunu öncelik olarak gördüklerini dile getiren Sun, bu uçuşun, şirketin biyoyakıt kullanarak okyanuslar arası uçuş gerçekleştirme kapasitesi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Sun, gelecekte uçak yolculuklarını iyileştirmek için yeni bilgisayar teknolojileri ve farklı uçuş modları kullanarak yeşil uçuşu hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Boeing'in Sürdürülebilir Yakıt Stratejileri Birimi Direktörü Darrin Morgan da Xinhua'ya uçuşla ilgili değerlendirmede bulundu.

Hainan Havayolları'nın biyoyakıtlı uçağının yaptığı seferin önemli bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu kaydeden Morgan, uçakta kullanılan yakıtın Çinli şirket Sinopec tarafından üretildiğine dikkat çekti.

Morgan, Boeing'in, yeni sürdürülebilir bir sivil havacılık tedarik zinciri oluşturup yeni teknolojiler yaratmak için Sinopec ve diğer Çinli hissedarlarla işbirliği halinde olduğunu ifade etti.

Hainan Havayolları, biyoyakıtlı ilk yerel uçuşunu 2015'te gerçekleştirmişti.

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim