• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Dalaman-Herson uçuşları 2018'de başlıyor

Dalaman-Herson uçuşları 2018'de başlıyor
Ukrayna’nın Herson şehrinden Muğla'nın Dalaman ilçesine uçak seferlerinin başlayacağı açıklandı.

Önümüzdeki 2018 yılının yaz aylarında, Herson uluslararası havalimanından Türkiye, Muğla'da bulunan Dalaman uluslararası havalimanına doğrudan uçak seferlerinin başlayacağı bildirildi.

Ukrayna ve Türkiye arasında başlayacak yeni uçak seferini tanıtmak için Ukrayna’nın Herson bölgesini ziyaret eden Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Bildiğiniz gibi Dalaman, Türkiye’deki en büyük 4. havalimanı. Herson Havalimanı ile uzun zamandan beri görüşmeler yaptık. Biz işbirliğine hazır olmamızın yanı sıra deneyimimizi paylaşmaya da hazırız” dedi.

Herson Bölge Şurasına bağlı Herson Havayolları şirketinin Müdürü Vitaliy Kuçeriv de ziyaret esnasında şu an yeni sefer düzenleme potansiyeline sahip havayolu şirketleriyle görüşmeler yapıldığı bilgisini paylaştı.

Hersonlu meslektaşlarına ucuz havayolu şirketlerini arama önerisinde bulunan Güvenç, “Tüm dünya ucuz hava taşımacılığı sayesinde daha ucuza uçuyor. İngilizler Dalaman’a 20 Euro karşılığında geliyor” dedi.

Ukraynalıların ise ortalama olarak bir bilet için 100 Euro ödediği belirtildi. Herson Şurası Başkanı Vladislav Manger, “avantajlı” havayolu şirketlerini, Herson Havalimanında ücretsiz iniş ve servis sağlayarak çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Daha önce Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ve Ukrayna Havalimanları Birliği (AAUCA) Başkanı Petro Lipovenko ile Ukrayna'daki önemli havalimanlarının yöneticilerinin, Haziran ayında Muğla-Marmaris'te düzenlenen "Havacılık ve Turizm" toplantısına katıldığı bildirilmişti. Toplantı esnasında Herson ve Kriviy Rog havalimanları yöneticileri ile Dalaman’a direk uçuş konulması için ikili görüşmelerin başlaması kararlaştırıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim