• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

American Airlines pilotlarına zam yapıldı, kriz çözüldü

American Airlines pilotlarına zam yapıldı, kriz çözüldü
American Airlines'ın bilgisayar sisteminden kaynaklanan problem nedeniyle 15000 seferde yetersiz mürettebat bulunduğu ortaya çıktı. Havayolu şirketi sorunu çözmek için pilotlara yüzde 150 zam yaptı.

American Airlines tarafından aralık ayında gerçekleştirilecek yaklaşık 15 bin seferin, yetersiz mürettebat nedeniyle yapılamama riski taşıdığı açıklandı.

Pilotlar sendikası yetkilisi tarafından açıklanan bilgiye göre sorun, bir sistem hatası nedeniyle Aralık ayında fazla sayıda personele izin yazılmasından kaynaklanıyor.

APA sendikası temsilcisi Dennis Tajer durumdan etkilenecek uçuşların özellikle noel ve yılbaşı dönemine denk gelen 17 Aralık ve 31 Aralık tarihleri arasında yoğunlaştığını belirtti. American Airlines sözcüsü Matt Miller ise sıkıntı yaşanabilecek potansiyel sefer sayısına dahil bir yorumda bulunmasa da problemin zamanında çözülmesi ve hizmette kesintisi olmaması için çalışıldığını belirtti.

American Airlines yetkilileri sorunun bilgisayar sisteminden kaynaklandığını ve planlanan kimi seferlerde gerektiğinden fazla kabin görevlisinin göründüğünü ve sistemin bu nedenle bazı pilotların gelecek ay atandığı seferlerden düşüldüğünü ancak aslında böyle bir durumun olmadığı belirtildi.

Pilotlarla irtibata geçen American Airlines yetkilileri pilotların saatlik ücretlerine yüzde 150 zam yaparak aralık ayında yaşanacak sorunu çözme yoluna gitti.

Bloomberg'e göre Günde 6700 uçuş yapan ve dünyanın en yoğun taşıyıcısı olan American Airlines'ın özellikle Dallas Forth gibi ülkenin en büyük bağlantı noktası başta olmak üzere Boston, Miami, New York ve Philadelphia havayollarındaki seferlerinden bazılarında kaptan pilot veya yardımcı pilotun, hatta ikisinin birden dahi görülmediği belirtiliyor.

Yetkililer ise ayarlamaların yapıldığını ve bundan böyle seferlerin beklendiği gibi gerçekleşeceğini umuyor. 

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim