• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Şerafettin Elçi Havalimanı'nın terminal modeli Nuh'un Gemisi şeklinde olacak

Şerafettin Elçi Havalimanı'nın terminal modeli Nuh'un Gemisi şeklinde olacak
Şırnak halkı Cizre’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı için yeni terminal binası istiyor. Yeni terminal binasının modeli de şimdiden belli: Nuh’un Gemisi.

Şırnak halkı Cizre’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı için yeni terminal binası istiyor. Yeni terminal binasının modeli de şimdiden belli: Nuh’un Gemisi...

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Temmuz 2013 tarihinde hizmete açılan yılık 500 bin yolcu kapasiteli Şırnak Şeraferattin Elçi Havalimanı için yeni terminal binası isteniyor. Cizre’ye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 120 milyon TL’ye mal olduğu bilinen Şerafettin Elçi Havalimanı için talep edilen yeni terminal binasının Nuh’un Gemisi şeklinde yapılması talep ediliyor.

Şırnak halkı, Kuran-ı Kerim’de Hud Suresi 44’üncü Ayeti’ni referans alarak Hz. Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı eteklerinde bulunduğu ve şehrin dışa açılan kapısı olan havalimanında simgelenmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

ŞEHRİN TANITIMINA KATKI

Hud Suresi 44’üncü Ayeti’nde geçen “Ve su çekildi. İş bitirilmişti. Gemi, Cudi üzerine oturdu ve haykırıldı: ‘O zalimler topluluğu geri gelmez olsun!” ifadelerinden yola çıkan Şırnaklılar Şerafettin Elçi Havalimanı’na Nuh’un Gemisi şeklinde bir terminal binası yapılmasının şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

DHMİ verilerine göre; mevcut terminalin aylık 40 bin yolcuya ulaştığı belirtilirken, terminalin verilen hizmetlere yetersiz kaldığı özellikle Irak’tan ve çevre illerden gelen yolcuların tercih ettiği havalimanına yeni terminal binası ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan İzmir’e gitmek üzere çokça talep olduğu belirtiliyor.  İki şehir arasında yeni bir hat açılmasının da gündemde olduğu konuşuluyor.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Hakkında

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Şırnak'ta bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı; şuan için sadece iç hat uçuşlara hizmet vermektedir. Havalimanı 2013 yılında açılmış olan yeni bir alandır. Cizre-İdil kara yolu üzerine inşa edilen havaalanı; şehir merkezinden 9 km uzaklıkta konumlandırılmıştır.

Şerafettin Elçi Havaalanına toplu taşıma ve taksiler ile kolayca ulaşım sağlanmaktadır. VIP salonu da bulunan havalimanında yolcuların sağlık ve bankacılık hizmetlerinden yararlanmaları da mümkün. Yıllık 500 bin yolcu ağırlama kapasitesine sahip bulunan havalimanı 3.500 metrekarelik terminal binasında yolcularına hizmet vermektedir.

Kaynak: AirportHaber

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim