• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

TAV, 2018'de yurt dışında atak yapacak

TAV, 2018'de yurt dışında atak yapacak
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2018'de yurt dışında ciddi yatırımlar gerçekleştirecekleri bilgisini paylaştı.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener 2017 yılını değerlendirerek, 2018 yılına dair de öngörülerini paylaştı.

Türkiye ekonomisinin, 2016'da yaşanan olumsuzlukların ardından alınan tedbirlerin ve uygulanan teşviklerin de yardımıyla 2017'de hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini söyleyen Şener, yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerine çıkan ve son çeyrekte de yüzde 11,1'e ulaşan büyüme oranının, yılın tamamı ve 2018'e ilişkin pozitif beklentileri güçlendirdiğini anlattı.

Şener, inşaat, sanayi ve özellikle de hizmetler sektöründe güçlü bir toparlanma ve büyümenin olduğunu ifade etti.

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Plan'da (OVP) 2018 büyüme beklentisinin yüzde 5,5 olarak yer aldığını anımsatan Şener, "Mali disiplini korumak, verimlilik artışını sağlamak ve eğitim, yatırımlar, iş gücü piyasası gibi alanlarda yapısal reformları hayata geçirmek yönünde atılacak adımlarla bu büyüme oranını yakalayacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

"2018'de inorganik büyümeyi hedefliyoruz"

Şener, havacılıkta 2017'nin toparlanma yılı olduğunu aktararak, "Yılı yedi ülkedeki 174 havalimanımızda toplamda yaklaşık 115 milyon yolcuya hizmet vererek tamamlayacağız. 2018'de hizmet verdiğimiz yolcu sayısında ve buna paralel olarak finansal göstergelerimiz ile büyümeyi sürdürmeyi umuyoruz. Yeni havalimanlarını da portföyümüze ekleyerek inorganik büyümeyi de hedefliyoruz. Afrika'da, Nijerya ve Ruanda'da yeni projelerle ilgileniyoruz. Asya'da Kırgızistan ve Hindistan'da takip ettiğimiz projeler var. Servis şirketlerimiz de yeni projelerle büyümelerini sürdürecek" dedi.

55 bin kişiye istihdam yarattı

TAV'ın büyümenin gerçekleşeceği pazarlara yoğunlaştığını ifade eden Şener işlettikleri havalimanlarında teknolojiyi çok yoğun kullandıklarına da dikkati çekerek, teknoloji sayesinde yolcu davranışlarını çok yakından takip ettiklerini, buna uygun inovatif çözümleri hızla hayata geçirdiklerini kaydetti.

TAV olarak inşaat şirketleriyle beraber yaklaşık 55 bin kişiye istihdam sağladıkları bilgisini veren Şener, "2018'de hayata geçireceğimiz yeni projelerle doğru orantılı olarak bu sayı da artacaktır." dedi.

Şener, havalimanlarının, büyük ve stratejik altyapı yatırımları olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Havalimanı işletmecilerinin sektörel örgütlenmesi olan ACI World'ün verilerine göre, dünyada yolcu trafiğinin 2040'a kadar ortalama yılda yüzde 4,5 büyümesi bekleniyor. Gelişmekte olan ekonomilerin küresel yolcu trafiğindeki payı şu an yüzde 45 civarındayken, bu oran 2022'de yüzde 50,1'e, 2040'ta da yüzde 60'a çıkacak. Biz de TAV olarak büyümenin gerçekleşeceği pazarlara yoğunlaşıyoruz."

"Mali istikrar ve yapısal reformlara yönelik çabalar döviz kurunda istikrarı sağlayacak"

Sani Şener, hükümetin, yatırım ortamını çekici hale getirmek ve yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için ciddi ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğüne işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomiler için yabancı yatırımın çok önemli olduğuna inanıyorum. Orta ve uzun vadede, geleceğin beklentilerine cevap verebilecek donanımlı bir iş gücü için eğitim sisteminin STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) becerilerine odaklanan bir şekilde geliştirilmesi, hukuk sistemini ve mali istikrarı güçlendirecek yapısal reformların sürekli hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde dünyayla rekabet içinde yüksek katma değere sahip üretim yapabilir, genç nüfusa istihdam sağlayabilir ve toplumsal refah seviyemizi daha da ileri taşıyabiliriz.

TAV olarak biz bir portföy yönetiyoruz ve bu sayede iniş çıkışlardan ciddi şekilde etkilenmeden dengeli bir büyüme yakalayabiliyoruz. Kur konusunda da gelirlerimiz ve giderlerimiz arasındaki dengeden dolayı kurdaki oynaklığa karşı doğal bir korumaya sahibiz. Küresel ekonomideki gelişmelere ve bölgemizdeki sosyopolitik ve ekonomik risklere de bağlı olmakla birlikte mali istikrar ve yapısal reformlara yönelik çabaların döviz kurunda da istikrarı sağlayacağına inanıyorum."

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim