• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Qatar Airways, 2017'de 50'den fazla ödül aldı

Qatar Airways, 2017'de 50'den fazla ödül aldı
Qatar Airways, Skytrax'in 'Yılın Havayolu Şirketi' dahil olmak üzere birden fazla kategoride kazandığı 50'den fazla ödülle rekor kırdıkları bir yılın tadını çıkardı.

Qatar Airways, 20 yıllık çalışma dönemini büyüme, ağ açılımı ve rekor sayıda ödüllerle kutluyor.
Bölgesel çevresinin zorluğuna rağmen, Qatar Airways 2017 yılı boyunca yeni rotalar açmayı hızlandırarak, seferlerini iki katına çıkartarak ve ödüllü yeni Birinci Sınıf koltuğu Qsuite'i lanse ederek beklentilerin üzerinde işler yapmaya devam etti. Pek çok havayolu şirketinin kısıntılara gittiği dönemde, Qatar Airways dünyaya ödüllü, sınıfında en iyi kabinleri, ikram servisi, uçuş eğlenceleri, salonları ve daha fazlası ile zenginleşmeye devam etti.

Qatar Airways Grup CEO’su, Akbar Al Baker "Bir havayolu şirketi olarak, 20’inci yıldönümümüzü kutladığımız bu yıl bizler için ayrı bir özellik taşıyor. Başarılarımızın yansımalarına baktığımızda, yolcularımızın tatil veya turistik gezilerinin uçağımıza ayak bastıkları anda başladığını hissetmeleri ile göklerde mükemmellik sağlamaya duyduğumuz bağlılığımızı yineliyoruz. Küresel ağımızı genişletme ve yolcularımızı dünyada arzu ettikleri her yere götürme vaadimizi sürdürüyoruz.” dedi.

“Yirmi yıllık çalışmamız sonucunda, başarılarımızla yetinmeyeceğimize, daha fazla yeniliğe doğru devam edeceğimize ve yolcularımızın her birine, hangi sınıfta seyahat ederlerse etsinler, beş yıldızlı bir tecrübe sunacağımıza söz veriyoruz. Katar Devletine karşı başlatılmış olan yasa dışı ablukaya karşı, herkesi uçağımızda ağırlamaya ve istedikleri yere götürmeye her zamankinden daha fazla istekliyiz.” açıklamasını yaptı.

Rota Genişletme

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Qatar Airways, heyecan veren 11 yeni varış noktasını; dünyanın en uzun ticari uçuşu olan Auckland, Yeni Zelanda - Nice, Fransa arası dahil olmak üzere; Dublin, İrlanda Cumhuriyeti; Üsküp; Sohar, Umman; Kiev, Ukrayna; Prag, Çek Cumhuriyeti; Saraybosna, Bosna-Hersek; Adana, Türkiye; Chiang Mai, Thailand ve St. Petersburg, Rusya’yı 2017’de lanse etti.

Ek olarak Tayland'da dördüncü varış noktası olan Chiang Mai uçuşlarını lanse eden havayolu, ayrıca Bankok'a her gün beş ve Krabi'ye ise haftanın her günü uçuşmaya başlayarak hem iş hem de turistik gezginlere daha fazla kolaylık ve esneklik sağladı. Ocak 2018'de, havayolunun beşinci Tayland varış noktası olan Pattaya uçuşları da başlıyor.

Qatar Airways, ayrıca, 1 Ocak 2018'den başlamak üzere, Hanoi'ye günlük direk uçuşlar ekleyecek, ayrıca Ho Chi Minh City'e de uçuşlarını haftada 3’ten 10'a çıkartacak.

Havayolu şirketi, süperjumbo A380 uçağını Melbourne’de tanıttı ve yakında da Avustralya'daki kapasitesini genişleterek 2018’de Canberra’ya uçuşlarını lanse edecek. Havayolları ayrıca son teknoloji Airbus A350 ile günde iki kez Maldivler'e sefer yapan ilk havayolu şirketi oldu.

Qatar Airways, Varşova, Helsinki ve Moskova’da yolcularındaki artıştan dolayı, Doğu Avrupa, İskandinavya ve Rusya'da çok sayıdaki varış noktalarına yaptığı seferleri iki katına çıkardı, Prag ve Kiev de kısa sürede, yolcu artışı sonucu rotalarına eklendi.

Kazanılan Ödüller

Qatar Airways, 20’inci yılında, her zamankinden daha fazla küresel ödüle layık görülerek, 2017'de rekor kırdığı bir yılın tadını çıkardı.  Katar'ın ulusal taşıyıcısı Qatar Airways Ocak'tan beri birden fazla kategoride, 50'den fazla ödül ile, yolcularının beklentilerini fazlasıyla karşılamaya devam ettiğini, ürün geliştirmekteki yenilikçi yaklaşımını ve müşterisine olan bağlılığını kanıtladı.
Havayolunun kazandığı, 2017 yılının en prestijli ödülü 'Yılın Havayolu’, uluslararası hava taşımacılığı kredi derecelendirme organizasyonu Skytrax tarafından verildi. Qatar Airways, 'Dünyanın En İyi Birinci Sınıfı', 'Orta Doğu'nun En İyi Havayolu' ve 'Dünyanın En İyi Birinci Sınıf Havayolu Salonu' ödüllerini Haziran'da Paris'te yapılan Skytrax ödül töreninde aldı.

'Yılın Havacılık Yöneticisi' ödülü endüstri kurulu CAPA tarafından geçen ay Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker'e, liderliği ve yenilikçi yönetimi ile havayolunun ve havacılık endüstrisinin bir bütün olarak gelişmesine yaptığı önderlik için takdim edildi. Al Baker, ayrıca Haziran 2018’den itibaren başlayacağı, Küresel Havacılık Endüstrisi Kurulu -International Air Transport Association (IATA)- Valiler Kurulu'na Başkan olarak seçildi. Dönüşümlü olarak bir yıllık dönem, Sidney'de yapılacak IATA'nın 2018 Yıllık Genel Toplantısı (AGM) sonrası başlayacak ve 2019 AGM sonuna kadar devam edecek.

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim