• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Pegasus uçağının yolcularına bagajları teslim ediliyor

Pegasus uçağının yolcularına bagajları teslim ediliyor
Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait uçak bulunduğu yerden 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılırken, uçaktaki valizler de bugün sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Ankara-Trabzon seferini yaparken 13 Ocak akşamı Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak denize tarafına yönelen ve denize metreler kala durabilen Pegasus Havayolları’na ait uçak bulunduğu yerden 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılırken, uçaktaki valizler de bugün sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Boeing 737-800 tipi yolcu uçağındaki valizler uçağın 20 saatlik bir operasyonla bulunduğu yerden kurtarılarak aprona çekilmesinin ardından dün uçaktan boşaltılmaya başlandı. Uçağın kargo bölümündeki yolcu bagajları ve kabin kısmındaki kişisel eşyaları havalimanında belirlenen noktada toplanarak yolculara telefonla çağrıda bulunuldu. Bu sabahtan itibaren yolcular havalimanına gelerek bagajlarını tutanakla teslim almaya başladı.

Valizini almaya gelen yolculardan uçakta 2-B'de yolculuk yapan KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Eyyüp Ali Metin de vardı. Metin, bagajlarını eksiksiz teslim aldığını belirterek "Bizi telefonla aradılar ve bagajımızı gelip almamızı istediler. Sorunsuz bir şekilde valizlerimizi ve özel eşyalarımızı teslim aldık" dedi.

Metin, yaşadıkları uçak kazasının boyutunu sabah televizyon ve internet sitelerindeki uçağın gündüz görüntü ve fotoğraflarını görünce anladığını ifade ederek "O gece uçak pistten çıkınca uçakta en fazla kadınların ve çocukların sesleri duyuldu. Ardından açılan kapılardan hava yastıklarından kayarak indik. Çamurun içine inmiştik, karanlıkta çok bir şey anlamadık. Kazanın boyutunu sabah televizyonlardan ve internet sitelerinden uçağın görüntü ve fotoğraflarını görünce anladık. Gerçekten çok büyük bir kaza atlatmışız. Allah korumuş" ifadelerini kullandı.

Metin, yaşadığı uçak kazasına rağmen seyahatlerde uçak binmeyi sürdüreceğini de belirterek "Her şeye rağmen uçakla yolculuk yapmak mesafeleri kısaltması açısından çok avantajlı. Uçak binmeyi mecbur devam edeceğim" diye konuştu.

Yolculardan Yıldıray Fettahoğlu da valizini gelerek teslim alırken, o gece en büyük korkuyu uçaktaki kadınlar ve çocukların yaşadığını ancak kendisinin gece karanlık olması ve yaşanan kargaşa nedeniyle fazla bir yel anlamadığını belirtti. 

Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim