• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

THY yeni yüksek lisans programını tanıttı

THY yeni yüksek lisans programını tanıttı
Türk Hava Yolları, İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus tarafından hayata geçirilen “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları, İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus tarafından hayata geçirilen “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları, İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus ile geçtiğimiz Eylül ayında, Türkiye’nin gelecekteki havayolu yöneticilerinin mesleki yeterliliklerini desteklemek adına hayata geçirdiği akademik programla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen tanıtım toplantısı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril’in değerli katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı sırasında “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı” ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Türk Hava Yolları, hayata geçirmeye bilfiil devam ettiği yatırım planı çerçevesinde bugün çok önemli aşamalar kat etmiş, ülkemizin dünya genelinde en fazla bilinen küresel değeri. Türk Hava Yolları markasını bu seviyeye getirmek için bizi rakiplerimizden ayıran en belirgin özelliklerimizden biri olan farklı ve yenilikçi hizmet anlayışımızı sürekli geliştirdik ve devamını da hız kesmeden sağlıyoruz. Bugün tüm bunları fiiliyata geçirmek adına emek sarf ediyor olmak bizler için büyük bir gurur kaynağı olsa da yarın bu bayrağı teslim edeceğimiz arkadaşlarımıza yeterli imkânı bugünden sağlamakla da kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bu amaçla İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus ile genç yönetici adaylarımızın istifadesine sunduğumuz  “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”nı başlatmış olmak, bizlere bu noktada farklı bir gurur ve heyecan yaşatıyor. Biz, kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmeyi sürdürdükçe, bu programın Türkiye’nin gelecekteki havacılık liderlerinin mesleki kabiliyetlerine büyük ölçüde katkı sağlayacağına inancımız sonsuz.” dedi.

UÇAKLARDA "TÜRK HAVA YOLLARI" YAZACAK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, uçakların üzerindeki Turkish Airlines yazısına ek olarak Türkiye'nin adının duyurulması için "Türk Hava Yolları" ibaresi eklenmesi için konunun en kısa sürede yönetim kurulunda görüşüleceğini ifade etti. Aycı, "Türkçe gibi değerli bir dili düzgün kullanmamız gerekiyor. İnşallah uçaklarımızın üzerindeki Turkish Airlines yazısına ek olarak Türk Hava Yolları yazısını da ekleyeceğiz ve bu konuyu en yakın sürede yönetim kurulu gündemimize de alacağız" ifadelerini kulandı.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise, “Küresel havacılık sektöründe Türkiye’nin bölgesinde sergilediği lider pozisyonun yükselerek devamını sağlamak amacıyla ülkemiz havacılığının medar-ı iftiharı Türk Hava Yolları ve keza küresel havacılık ve uzay sanayii sektörünün önemli yapı taşlarından biri olan Airbus ile böylesine faydalı bir işbirliğine girmiş olmaktan İbn Haldun Üniversitesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Mezuniyetleri akabinde bu arkadaşlarımızı sektöre ve ülkemize kazandıracak olmak bizim için büyük bir gurur olacaktır.” şeklinde konuştu.

Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril de "Bizim için, ortağımız Türk Hava Yolları ile birlikte ‘Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı başlatmak büyük bir onur. Bu program, umut vadeden liderleri yetiştirmek ve onları Türk Havacılık ve Uzay Sanayii için mükemmel işler çıkaracakları yeteneklerle donatacak şekilde tasarlandı.” diyerek programla ilgili görüşünü sundu.

PROGRAM HAKKINDA

Ülkemizin gelecekte söz sahibi olacak havacılık liderlerinin, bölgemizin hızla gelişen havacılık ve uzay sanayiini yeterli becerilerle yönetebilmeleri adına tasarlanan program, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nce koordine edilmekte olup, öğrencilere tezli ve tezsiz olmak üzere çift alternatif üzerinden eğitim alma imkânı sunuyor. Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi gibi küresel ölçekte saygınlığı bulunan eğitim kurumları ile de akademik işbirliği içerisinde olan program, 18 ayda tamamlanmak üzere Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi yerleşkesinde düzenleniyor. Program kapsamında havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alabilen öğrenciler ayrıca, havalimanı planlaması ve geleceğin hava ulaşım sistem teknolojileri gibi konularda da seçmeli modüller üzerinde çalışabilmekteler.

thy_lisans.jpgthy_lisnas3.jpgthy_lisans4.jpgthy_lisnas5.jpg

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim