• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bakü-Gazipaşa arasında uçak seferleri başlıyor

Bakü-Gazipaşa arasında uçak seferleri başlıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Havayolları'nın Gazipaşa seferlerine ilişkin "Yakında AZAL-TAV arasında imzaların atılması öngörülüyor. 15 Mayıs tarihinden itibaren de haftada 3-4 uçuşla Bakü-GZP seferlerinin başlaması planlanıyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "AZAL Havayolları’nın Gazipaşa uçuşlarının başlayabilmesi için geçen hafta Bakü Büyükelçimizle de görüşerek AZAL Havayolları Başkan Yardımcısı ile TAV Operasyon Başkan Yardımcısı Murat Örnekol’u iletişime geçirdik. Fiyat konusunda pazarlık yapmışlar. Bugün TAV’dan Murat Bey’i arayarak durumu sordum. AZAL tarafı yine indirim istemiş, en sonunda biz aracı olduğumuz için indirimli fiyat üstünden biraz daha indirim yapılmış. Yakında imza atılması öngörülüyormuş. İmzalar atıldıktan sonra 15 Mayıs tarihinden itibaren haftada 3-4 uçuşla seferleri başlatmaları planlanıyor. Ekim sonu gibi tekrar durum değerlendirmesi yapılıp, duruma göre günde 1 sefere dönülmesi düşünülüyormuş" dedi.

GZP’nin uçuş ağı büyüyor

Gazipaşa-Alanya Havalimanının (GZP) uçuş ağı, çoğu Bakan Çavuşoğlu’nun girişimleri ve ricaları sonucu başlayan Rusya, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Norveç ve Ukrayna’nın ardından Azerbaycan ile büyümesini sürdürecek. Bu aynı zamanda, bu yıl 15 Mayıs’tan itibaren Alanya’da Azerbaycanlı turistlerin gelmesi anlamına da geliyor.

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı da yaptığı açıklamada "Görüşmelerimiz sonuçlanmak üzere. Bu konuda bize en büyük desteği Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu verdi. TAV adına kendisine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Eylül 2017 tarihinde Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı için gittiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü. Bakan Çavuşoğlu, bu görüşme sırasında Alanya’nın turizm olanaklarından, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan da (GZP) bahsettiği Aliyev’den, Azerbaycan-GZP uçuşlarının başlatılması konusunda destek istemişti. Ve aradan geçen 68 günün sonunda 11 Kasım 2017’de Azerbaycan’dan müjde gelmişti.

AZAL ’Buta’ ile uçacak

Milli Azerbaycan Havayolları AZAL’ın (Azerbaijan Airlines), Bakan Çavuşoğlu’nun girişimlerinin ardından GZP’ye "low cost" yani düşük maliyetli şirketi olan Buta Airways ile uçmak için hazırlıklarını tamamladığı, AZAL’ın mayıs ayında haftada üç uçuş başlatmaya hazır olduğu, bunun için GZP’nin işletmecisi TAV ile görüşmeye başladığı bildirilmişti. AZAL’ın, TAV’la görüşmeleri bitirir bitirmez Bakü-GZP-Bakü uçuşlarını hemen programa alıp, bilet satmaya başlayacakları kaydedilmişti.

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim