• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TİKA, Cibuti Ambouli Havalimanı'na destek oluyor

TİKA, Cibuti Ambouli Havalimanı'na destek oluyor
Cibuti’de bulunan Ambouli Uluslararası Havalimanı Jandarma Komutanlığına yönelik modernizasyon çalışmalarını tamamlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti nezdinde teknik destek ve kalkınma projelerine devam ediyor.

​Cibuti’de bulunan Ambouli Uluslararası Havalimanı Jandarma Komutanlığına yönelik modernizasyon çalışmalarını tamamlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti nezdinde teknik destek ve kalkınma projelerine devam ediyor.

Genel merkezi Cibuti Ambouli Uluslararası Havaalanı'nda bulunan Havayolu Taşımacılığı Jandarma Komutanlığı, 1988 yılında kuruldu. Komutanlık, Cibuti Ekipman ve Ulaştırma Bakanlığı himayesindeki tüm havayolu taşımacılığı alanlarındaki ayrılmış bölgelerin erişimi, kontrol edilmesi, mal ve can güvenliğinin sağlanması, havaalanı tesislerinin ve uçakların korunması, uçuş mürettebatı lisans denetimlerinin yapılması ile kaza ve adli olaylardaki soruşturmaları yürütmek üzere yetkilendirilen tek birim olma özelliği taşıyor.

Jandarma Komutanlığının söz konusu alanlarda yeterli düzeyde ve etkin hizmet sağlayabilmek amacıyla altyapı ve teknik donanımlara ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesi üzerine TİKA tarafından gerekli çalışmalar başlatılarak, modernizasyon projesi gerçekleştirildi. Bu çerçevede TİKA Cibuti Program Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen proje kapsamında ilgili genel merkezin izleme birimi olan “MOBESE” bölümü başta olmak üzere genel merkezin bilişim altyapısının sağlanması, ofis mobilya ve ekipmanlarının temin edilmesi ile tadilat işlemlerinin yapımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Cibuti nezdinde ulaştırma, taşımacılık ve seyahat güvenliği konularında modern koşullarda hizmet verilebilmesini destekleyen TİKA’nın başta yolcuların seyahat ve can güvenliğini sağlamak üzere vermiş olduğu teknik desteğin çok anlamlı olduğunu ifade eden Havalimanı Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri, kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin TİKA aracılığıyla Cibuti halkına yönelik faaliyetlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. 

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim