• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Air Asia, kendi kripto parasını üretecek

Air Asia, kendi kripto parasını üretecek
Güneydoğu Asya'daki düşük maliyetli havayolu şirketi AirAsia, kendi kripto parasını çıkaracağı bir ICO başlatmayı düşünüyor.

Güneydoğu Asya’daki düşük maliyetli havayolu şirketi AirAsia, kendi kripto parasını çıkaracağı bir ICO başlatmayı düşünüyor.

Malezya menşeili 3 milyar dolarlık şirketin CEO’su Tony Fernandes, TechCrunch’a yaptığı açıklamada şirketin kendi kripto parasını tanıtarak para toplayacak bir ICO’nun potansiyelini değerlendirmeye aldığını bildirdi.

Fernandes, Singapur’daki Money 2020’de şu an kullanımda olan sadakat programı BIG Points’in Blockchain‘e aktarmayı düşündüklerini ifade etti:

“ICO’larla ilgisi olan çok ilginç iki şeyimiz var: Biri sahip olduğumuz sadakat kartımız BIG Points [sadakat programı], ve BigPoints’in Blockchain’e kolayca aktarılabileceğini düşünüyorum. Big Loyalty’de para birimi olabilecek bir ürünümüz var ve bir ödeme platformu oluşturuyoruz, böylece ikisi oldukça güzel bir şekilde birleşebilir. Bu para birimini kullanmanıza olanak tanıyan bir ekosistemimiz var, kullanılamayacak bir para birimine sahip olmanın bir anlamı yok.”

Fernandes, risk almaya ve yeni fikirleri kovalamaya hazır bir iş adamı olarak ün kazandı. AirAsia, 65 milyon kayıtlı müşteriye hizmet vererek Güneydoğu Asya’daki düşük maliyetli havayolu modeline öncülük etti. Ek olarak Fernandes’in kendisi İngiliz futbol kulübü QPR’ın sahibi olmasının yanı sıra, bir Formula 1 takımı da kurdu.

ICO’lar geçtiğimiz yıl, özellikle Güneydoğu Asya ve özellikle de bir merkez olarak ortaya çıkan Singapur’la birlikte 6 milyar dolardan fazla kaynak yarattı. Ancak bugüne kadar çoğu ICO genç şirketler tarafından üstlenildi. AirAsia, eğer ICO’yu tercih ederse bu rotayı takip eden en köklü ve en değerli tüketici işletmesi olacak.

Öte yandan mesajlaşma uygulaması Telegram, bu konuda dikkate değer bir örnek. Bu ayın başlarında şirket, toplamda 2 milyar ABD dolarına ulaşan ICO’nun bir parçası olarak 850 milyon dolarlık bir ilk finansman sağladı.

Bu noktada AirAsia’nın bir ICO’da ne kadar para elde edebileceği açık değil.

Fernandes’in AirAsia için en yeni stratejisi, 100 milyon müşteriye kadar büyümeyi amaçladığı için finansal hizmetlere yönelmek. Kabinlerini “nakitsiz” yapacak bir ödeme platformunun ötesinde, Fernandes bu hafta KOBİ’lere ve girişimcilere yardımcı olmak amacıyla kullanıcılarına kredi ve sigorta hizmetleri sunmaya başlayacağını duyurdu.

ICO’nun kuralları hala dünya genelinde hükümetler tarafından belirlenme aşamasında. ABD’de SEC’in özellikle ICO şirketlerini ve onlara yatırım yapan diğer fonları ve diğer kripto paraları araştırdığı biliniyor.

Şimdiye kadar, Güneydoğu Asya’da hükümetler düzenleme getirmedi. Singapur’da, Singapur Bankası ve Singapur Para Yönetimi (MAS), aynı zamanda yatırımcıları ICO’ları satın alma riskleri konusunda uyardı.

Fernandes, AirAsia’nın hükümet bağlantıları ve genel havayolu yönetmeliği ile güçlü bir konumda olduğunu savunarak;, “Dünyanın en düzenlenmiş endüstrisindeyiz, bu yüzden düzenleyici ve yönetmeliklerle nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim