• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Buta Airways Gazipaşa'ya uçmaya hazırlanıyor

Buta Airways Gazipaşa'ya uçmaya hazırlanıyor
Azerbaycan milli havayolu şirketi AZAL'ın low-cost kuruluşu Buta Airways, Bakü-Gazipaşa arasında uçuşlara başlayacak. Şirket, biletleri 133 Manat'tan satışa sundu.

Azerbaycan milli havayolu şirketi AZAL'ın low-cost kuruluşu Buta Airways, Bakü-Gazipaşa arasında uçuşlara başlayacak. Şirket, biletleri 133 Manat'tan satışa sundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Eylül 2017 tarihinde Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü.

Bakan Çavuşoğlu, bu görüşme sırasında Alanya'nın turizm olanaklarından, Gazipaşa-Alanya Havalimanı'ndan da (GZP) bahsettiği Aliyev'den, Azerbaycan-GZP uçuşlarının başlatılması konusunda destek istemişti. Ve aradan geçen 68 günün sonunda 11 Kasım 2017'de Azerbaycan'dan müjde gelmişti.  

AZAL 'BUTA' İLE UÇACAK   

HaberAlanya'da yer alan habere göre; Azerbaycan milli havayolu şirketi AZAL'ın (Azerbaijan Airlines), Bakan Çavuşoğlu'nun girişimlerinin ardından GZP'ye "low cost" yani düşük maliyetli şirketi olan Buta Airways ile uçmak için hazırlıklarını tamamladığı, AZAL'ın mayıs ayında haftada üç uçuş başlatmaya hazır olduğu, bunun için GZP'nin işletmecisi TAV ile görüşmeye başladığı bildirilmişti. AZAL, TAV'la görüşmelerini bitirdi ve Bakü-GZP-Bakü uçuşlarını programa alıp, bilet satışına başladı. 

HAFTADA İKİ SEFER

AZAL ve Buta Airways'in internet siteleri ile acentalarından GZP seferlerinin bilet satışları başladı. İlk uçuşun 7 Haziran Perşembe günü yapılacağı görülürken, ilk etapta GZP'ye Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'ndan perşembe ve cumartesi günleri 2 sefer yer alıyor. İlerleyen günlerde talebe göre bu sefer sayısının artması beklenirken, Alanya uçuşlarının 133 Manat'tan (Azerbaycan para birimi) başladığı görülüyor. Uçuşlar ekim ayı ortalarına kadar sürecek.

Bu haber toplam 2987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim