• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Tabor Szynowy'nin Malatya ilgisi

Tabor Szynowy'nin Malatya ilgisi
Polonyalı vagon üreticisi Tabor Szynowy'nin üst yöneticileri, 25 yıldır atıl bekleyen Malatya Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yaptı.

TABOR SZYNOWY'NİN MALATYA İLGİSİ

Polonyalı vagon üreticisi Tabor Szynowy'nin üst yöneticileri, 25 yıldır atıl bekleyen Malatya Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yaptı.

Avrupa Türk İşadamları Konseyi'nin teklifiyle kente gelen şirket yöneticilerinin, Malatya Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle, tesiste vagon üreterek Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetlere pazarlamayı planladığı belirtildi.

Polonya'da yaklaşık 2 bin 500 kişiyi istihdam eden şirketin, Malatya'da atıl bekleyen fabrikayı faaliyete geçirerek binlerce kişiye iş imkanı sağlayabileceği ifade edildi.

Tabor Szynowy Yönetim Kurulu Başkanı Andrezej Swıerczek, Yönetim Kurulu Üyesi Bartosz Swıerczek ve bazı yöneticiler, Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk eşliğinde, Vagon Onarım Fabrikası'nda incelemeler yaptı.

Vali Ulvi Saran, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Polonyalı şirketin yerel bir ortakla atıl bekleyen fabrikayı faaliyete geçirmeyi planladığını söyledi. 750 bin dönümlük alan üzerine kurulu bulunan tesisin ekonomiye kazandırılmasını ümit ettiklerini anlatan Saran, "25 seneden beri atıl vaziyette duran bir Vagon Onarım Fabrikası'na sahibiz. 70 bin metrekareye yakın kapalı alanı olan ve özellikle vagon onarımı inşa edilmiş olan bu fabrika, ne yazı ki 1986 yılından beri faaliyete geçirilemedi. Bu, bölgemizde sıkıntı verici, üzüntü kaynağı. Malatya'ya geldiğimizden bu yana burasının nasıl faaliyete geçirileceği konusunda çalışmalarda bulunduk. Bundan birkaç yıl önce şu anda misafirimiz olarak bulunan ve Malatya'ya davet ettiğimiz Polonya'daki TABOR Vagon Fabrikaları'nın sahibi ve değerli yöneticileri buraya ilgi duymuşlardı. Hatta bazı yetkililer de Malatya'ya ziyarette bulunarak, tesisleri incelemişlerdi. Ancak aradan geçen süre içerisinde çalışmanın ve irtibatın devamı gelmedi ve ilişki kesintiye uğramıştı. Biz kendileriyle tekrar irtibata geçtik. Bundan önceki ay Polonya'ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette kendileriyle görüşerek, buranın tekrar faaliyete geçirilmesi, vagon onarımı ve imalatı için Polonya'daki TABOR Fabrikalarıyla, valiliğimiz ve İl Özel İdaresi'nin de içinde olacağı belki yerel bir ortağın da katılacağı bir işbirliği ile faaliyete geçirilmesi yönündeki niyetimizi ve ilgilerinin devamını istediğimizi belirttik. Kendileri de ilgi duyuyorlar. Bundan sonra şartların ne göstereceğine bakacağız." diye konuştu.

Tabor Szynowy Yönetim Kurulu Başkanı Andrezej Swıerczek ise Türkiye ve Malatya'ya 2 yıl önce bir seyahat gerçekleştirdiklerini ve yatırım yapma konusunda bölgeye sıcak baktıklarını belirtti. "Burası büyük ve iyi bir fabrika. 25 yıldır atıl durumda bulunuyor. Burada çok sayıda fabrika yapabiliriz. Tesisin yeri ve konumu da çok iyi, detayları vali beyle görüşeceğiz. Amacımız, burayı sadece Türkiye'ye değil çevre ülkelere de hizmet eden bir tesis haline getirmektir. Türkiye'yi Asya ve Uzak Doğu'ya bağlayacak demir yolu sistemlerine bağlayacak bir çalışma yürütülebilir." diye konuştu.

Malatya Vagon Onarım Fabrikası'nın yapımına 1986 yılında başlandı. 750 dönüm arazi içinde 6 blok halinde yaklaşık 50 dönüm fabrika alanı ve 72 lojmanı bulunan tesis 1989'da tamamlandı. Tesis, yapıldığı dönemde Türkiye'de vagon fabrikasına ihtiyaç bulunmadığı gerekçesiyle 25 yıldır atıl şekilde bekliyordu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 23038 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim