• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

MSC'den yeni kargo hizmeti

MSC'den yeni kargo hizmeti
MSC, salgının etkilerinin azalması durumunda yük hizmetlerine olan talepteki iyileşmeye hazırlıklı olmak amacıyla Transit Taşımanın Askıya Alınması (SOT) adı altında bir konteyner taşıması programı geliştirdi.

COVID-19 salgınının etkilerini sürekli dengeleme gayreti içerisinde olan, konteyner taşıması ve lojistiği alanında dünya lideri konumundaki MSC Mediterranean Shipping Company, salgının etkilerinin azalması durumunda yük hizmetlerine olan talepteki iyileşmeye hazırlıklı olmak amacıyla Transit Taşımanın Askıya Alınması (SOT) adı altında bir konteyner taşıması programı geliştirdi.

Program, MSC’nin gıdaların, taze ürünlerin, medikal ekipmanların ve diğer temel malların dolaşımı gibi hayati öneme sahip konteyner taşımacılığı hizmetlerinin devamını ve iş sürekliliğinin sağlanmasını temin etmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarının bir neticesidir. Yeni SOT girişimi, özellikle geniş bir yelpazeye dağılmış mallar için talebin tekrar yoğunlaşmaya başladığı Uzakdoğu’ya odaklanmaktadır.

Toparlanma İşaretleri

Her ne kadar Asya’da toparlanma sinyalleri görülse ve fabrikalar tekrar üretime başlasalar da, önemli limanlar, konteynerlerin tahliye işlemine daha uzun bir süre hazır olamayacaktır. MSC’nin yeni SOT programı, tüm dünyadaki önde gelen stratejik noktalarda depolama alanları sunmak şartıyla hammaddelere ve bitmiş ürünlere Asya’dan tekrar gelmeye başlayan talebin karşılanmasını amaçlamaktadır. Bu stratejik noktalar arasında Almanya’daki Bremerhaven, Güney Kore’deki Busan, Suudi Arabistan’daki King Abdullah Limanı, Togo’daki Lome, Panama’daki Rodman PSA Panama International Terminal ve Türkiye’deki Tekirdağ Asyaport yer almaktadır.

Program, reefer yükler, tehlikeli mallar ve proje yükleri (örneğin normalde konteynerlere sığmayan ağır iş ekipmanlarının büyük, ölçüler dışındaki parçaları) hariç olmak üzere her türlü yük ile ve Asya’dan konteyner gönderen müşterilere  yönelik bir programdır.

Maliyetten Tasarruf

MSC SOT programı, varış limanlarındaki antrepolarda depolama işleminin getirdiği yüksek maliyetler, demuraj ödemeleri ve diğer masraflarla karşı karşıya kalan müşteriler için maliyetten tasarruf potansiyeli de taşımaktadır. Program sayesinde, üretimin yapıldığı fabrika ve antrepolarda yer açılacağı gibi tesislerde stok sıkıntısı da bertaraf edilecektir; program sayesinde yükler varış noktalarındaki pazarlara daha yakın olacak ve tahliye limanlarındaki yoğunluk veya kapanma risklerine karşı bir tedbir niteliğini taşıyacaktır.

Varış limanlarında faaliyetlerin başlaması üzerine hazırlık süresi kısalacaktır ve program, böyle bir sistem olmaması halinde tam kapasite seviyelerine ulaşacak, bundan yararlanan yük sahipleri (BCO’lar) ve gemi sahibi olmayan aracı firmalar (NVOCC’ler ) için ek depolama yeri anlamına da gelmektedir.

Bu haber toplam 12241 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim