• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

NEFER, testlerden geçer not aldı

NEFER, testlerden geçer not aldı
ASELSAN'ın son model üyesi olan, yerli üretim NEFER dondurucu soğukta testleri geçti ve tam not aldı.

Türk savunma sanayisinin lider şirketlerinden ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm müşterilerine özgün ürün ve sistemler sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi NEFER, Kazakistan'ın zorlu kış koşullarında denendi. Müşteri testlerini başarıyla tamamlayan NEFER, atışlarda gösterdiği performans ile yetkililerden tam not aldı. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de NEFER'in Kazakistan'daki testleri başarıyla geçtiğini resmi Twitter hesabından duyurdu. 

Canikli, NEFER'in atışlarda gösterdiği performans ile yetkililerden tam not aldığını bildirdi. 

Batı veya Doğu menşeli 25/30mm otomatik topların ve anti-tank füzelerinin takılabildiği, üzerinde 7.62mm eş eksenli silahın bulunduğu NEFER Silah Sistemi, hafifliği ve düşük siluetiyle de pazarda bir ilk olma özelliğine sahip.

6x6 ve 8x8 paletli veya tekerlekli kara araçlarına takılabilen NEFER, hem NATO silahlarının kullanımda olduğu ülkeler hem de Rus menşeli silahları envanterlerinde bulunduran ülkeler için ideal bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

NEFER, üzerinde bulunan gelişmiş görüş sistemi ve atış kontrol bilgisayarı sayesinde gece/gündüz koşullarında otomatik hedef tespit / takip imkânı ve yüksek doğrulukta balistik çözüm ile sabit ve hareketli hedeflere isabetli atış imkânı sağlıyor.

Bugüne kadar 14 farklı ülkede 2000 adedin üzerinde Uzaktan Komutalı Silah Sistemi hali hazırda kullanımda olan ASELSAN, yeni ürünü NEFER’i başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri olmak üzere dost ülkelerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Bu haber toplam 2777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim