• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Audi, 2025 yılında 800 bin elektrikli araç satacak

Audi, 2025 yılında 800 bin elektrikli araç satacak
Audi, 2025 yılında tamamen elektrikli ve plug-in hibrit araçlardan oluşan yaklaşık 800 bin araç satmayı hedefliyor. Marka önümüzdeki 5 yıl her model serisinde bir elektrikli araba seçeneği sunacak. Bunların çoğu tamamen elektrikliyken, küçük bir kısmı plu

Milyarlarca Euro değerindeki yatırım paketi kaynaklarının kullanılmasını sağlamak için Audi, geçtiğimiz yılın sonunda Eylem ve Dönüşüm Planını açıklamıştı. Yeni gelir kaynaklarına ulaşmak, maliyet yapılarını iyileştirmek ve şirketin yeni iş modellerine uyma konusundaki dönüşümünü hızlandırmak, bu planın amaçları arasında. Böylelikle yatırımın kapsamı ciddi derecede genişleyecek. 2025 yılına kadar yaklaşık 40 milyar Euro; e-mobilite, otonom sürüş ve dijitalleşme gibi stratejik alanlara yönlendirilecek. Bu yatırım, üretimin dijitalleştirilmesi için de yapılacak.

AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, “Daima Vorsprung durch Technik sloganıyla çalıştık; pusulamız teknoloji olmaya devam edecek” dedi. Stadler sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız mobiliteyi kökten değiştirmek. Elektrikli mobilite konusunda da premium otomobil üreticileri arasında bir numara olmak istiyoruz. Motivasyonumuz ise müşterilerimize günlük kullanım açısından tam sürdürülebilirlik sağlamak, taviz vermeden en iyi kaliteyi ve sürüş keyfini sunmak. Teknolojik mükemmeliyetle elde ettiğimiz Vorsprung'u kullanıyor ve elektrikli mobiliteyi yepyeni bir seviyeye taşıyoruz."

2025’e kadar 20’den fazla elektrikli model geliyor

2025 yılına kadar marka, hızla birbirini izleyecek şekilde 20'yi aşkın elektrikli modeli ürün yelpazesine ekleyecek. Audi e-tron Sportback 2019 yılında piyasaya sürülecek, tamamen elektrikli ikinci otomobil olacak ve ardından Audi e-tron GT, 2020 yılında satışa sunulacak. Bunlara ek olarak, Audi 2020 yılında premium kompakt segmentine elektrikli bir model ekleyecek. Audi, 2025 yılında tamamen elektrikli ve plug-in hibrit araçlardan oluşan yaklaşık 800 bin araç satmayı hedefliyor.

Elektrikli mobiliteyle birlikte Audi, üretim konusunda bütüncül ve kaynakları koruyan bir yaklaşımı benimsiyor. Audi e-tron; Brüksel'de yüksek hacimli, CO2 nötr sertifikalı bir üretim süreciyle imal edilecek ilk premium otomobil olacak. Brüksel'in izinden giden Audi, dünya çapındaki tüm üretim tesislerini 2030 yılına kadar CO2 nötr hale getirecek.

30 dakikada şarj olan elektrikli otomobiller

E-tron'un piyasaya sürülmesiyle birlikte, Avrupa'daki Audi müşterileri yüksek performanslı şarj altyapısından yararlanabilecek. Audi, Ionity ortak girişimi aracılığıyla bu altyapının geliştirilmesine katkı sağlıyor. Audi e-tron'un üretim versiyonu, hızlı şarj istasyonlarında 150 kilovata kadar şarj edilebilen ilk otomobil olacak. Bu istasyonlarla birlikte elektrikli SUV, 30 dakikadan kısa bir süre içinde uzun yola çıkmak için hazır olacaktır. Söz konusu araç Lithium-ion aküsü sayesinde WLTP (Dünya Çapında Uyumlu Hafif Ticari Taşıtlar Test Prosedürü) sürüş döngüsü kapsamında 400 kilometreyi aşkın bir menzile ulaşabiliyor.

E-tron prototipinin üretim versiyonu Audi müşterilerine sürüş destek sistemleri veya infotainment özelliği gibi fonksiyonları, araç satın alındıktan sonra dahi rahatlıkla ekleme imkanını ilk kez sunuyor. Giderek daha fazla dijital içerik ve hizmet, sürücülerin kullanımına sunulacak..

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim