• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Renault sezonun en iyi derecesini egale etti

Renault sezonun en iyi derecesini egale etti
Renault Sport Formula 1 Takımı, Kanada Grand Prix’sinde topladığı 10 puan ile sezondaki en iyi derecesini egale etti.

Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg’in 7’nci Carlos Sainz’ın ise 8’inci sırada tamamladığı Kanada Grand Prix’sinde topladığı 10 puan ile sezondaki en iyi derecesini egale etti ve Markalar Şampiyonasındaki dördüncülüğünü sağlamlaştırdı. Mayıs ayındaki Azerbaycan Grand Prix’sindeki başarılı sonucu Kanada’da tekrarlayan Renault, topladığı 56 puanla 2017 yılının tümünde elde ettiği puanın sadece 1 puan gerisinde yer alıyor.

Yarışı 7’nci sırada tamamlayan Nico Hülkenberg ‘’Çok iyi bir yarış çıkarttık ve herkes üzerine düşeni yaptı. Markalar Şampiyonasında elde etmiş olduğumuz 10 puan ile 4’üncü sıradaki yerimizi koruduk. Başlangıçta pozisyon kaybetmeme rağmen pit stop’a girmeden iki tur daha fazla atarak Ocon’u yakalamayı başardım. Sonrasında, lastik yönetimi önemliydi ve yarışın sonlarına doğru aşınma iyiden iyiye kendini hissettirdi ve zorladı.’’ dedi.

9’uncu sıradan başladığı yarışı 8’inci tamamlayan Carlos Sainz, ‘’Markalar Şampiyonasında elde etmiş olduğumuz 10 puan, bizi üst sıralara taşıyacak önemli bir sonuç. Orta sıralarda yer alan takımlara göre daha iyi bir yarış temposu yakaladığımızı söyleyebilirim. Her iki aracımızla puan alarak bitiş çizgisini görmek istiyorduk ve bunu başardığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Elde ettiğimiz sonuçtan dolayı mutluyuz. Nico ve Carlos, mevcut Renault R.S. 18 ritmine göre olabilecek en iyi sonuçları elde ettiler. Başlangıcımız mükemmel değildi ancak doğru verilen pit stop kararları ile bunu telafi etmeyi başardık. Kazanmış olduğumuz 10 puan, Markalar Şampiyonası için oldukça iyi bir sonuç. Güç ünitesi ve şaside yaptığımız değişiklikler çok işe yaradı. Cuma ve Cumartesi zor anlar yaşadık ama ekip olağanüstü bir iş çıkararak bu zorlukları telafi etmeyi başardı. Şimdi önümüzde yer alan üç ekip ile aramızdaki performans farkını azaltmak için ne yapabileceğimize odaklanarak daha iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz. ” dedi.

Bu haber toplam 14828 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim