• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

PETLAS bayramda ücretsiz lastik kontrol hizmeti sunuyor

PETLAS bayramda ücretsiz lastik kontrol hizmeti sunuyor
Petlas, bayram yolculuklarının güvenli ve keyifli geçmesine katkı sağlamak amacıyla, yola çıkmaya hazırlanan sürücülere tüm Türkiye’deki 500’den fazla bayisinde ücretsiz lastik kontrolü hizmeti sağlıyor.

Ülkemizde pek çok kişi, Ramazan Bayramı nedeniyle aile ziyaretleri ve tatil için yollara çıkmaya hazırlanırken; Türkiye’nin lastiği Petlas, güvenli ve keyifli bir yolculuk için bazı noktaların önemini vurguluyor. Petlas’ın bayram seyahatinde yol güvenliği için dikkat çektiği noktaları, Pazarlama Müdürü Erkal Özürün özetledi.

Sürüş Güvenliği Lastikten Başlar

Güvenli bir sürüş için, araç lastiklerinin sorunsuz olmasının büyük önem taşıdığını belirten Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, “Yola çıkmadan önce, lastik şişirme basıncıyla diş derinliğini mutlaka ölçtürmek gerekiyor. Diş derinliği 3 mm’nin altındaki lastikler, aracın yol tutuşu özelliğini kaybetmesine ve fren mesafesinin uzamasına yol açıyor. Ayrıca şu günlerde sıkça karşılaştığımız yağmurlu havalarda da lastiklerin su tahliye özelliği en aza iniyor. Araçlar su birikintilerinde kolayca savrulabiliyor. Bu nedenle de dişleri, 3 mm’nin altındaki lastiklerin mutlaka yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

Kış Lastikleri, Yaz Şartlarında Kullanıma Uygun Değildir

Özürün, 7°C’nin altında kullanım için tasarlanan ve üretilen kış lastiklerinin, sıcak havalarda istenilen performansı sergilemekten uzak kaldığını vurguladı ve şunları söyledi: “Test ve araştırma sonuçları, yaz döneminde kış lastiklerinin fren mesafesinin, yaz lastiklerine oranla dramatik şekilde uzadığını kanıtlıyor. Yaz koşullarında, kış lastiklerinin yol yutuş performansında azalma oluyor. Kış lastikleri yazın daha fazla yakıt tüketimine ve lastiğin kullanım ömrünün azalmasında neden olurken; yazın kış lastiği kullanıldığında, artan yakıt tüketimi atmosfere daha fazla CO2 salınmasına yol açıyor. Kış lastikleri yaz şartlarında ayrıca, sürüş konforunu da azaltıyor.”

Araç Bakımını İhmal Etmeyin

Özellikle bayramlar gibi trafiğin yoğunlaştığı dönemlerde, uzun yol öncesi araç bakımının önem taşıdığını söyleyen Erkal Özürün, “Aracımızın periyodik bakımını zamanında yaptırmamız, motor yağını ve frenleri mutlaka kontrol ettirmemiz gerekiyor. Akümüzü, araç farlarımızı, silecek suyunu ve güvenlik ekipmanlarımızı kontrolden geçirmek büyük önem taşıyor. Ayrıca istenmeyen durumlara karşı, zorunlu trafik sigortamızı da kontrol etmek gerekiyor” dedi.

Hiçbir Lastik Bizi ve Değer Verdikleri Dikkatimiz Kadar Koruyamaz

Uzun saatler araç kullanmanın trafikte konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğini kaydeden Erkal Özürün, “Unutmamamız gerekiyor ki, en iyi lastikler ve en güvenlikli araçlar bile sürücü dikkatinin yerini dolduramaz. Trafikte kendimizin, değer verdiklerimizin ve başkalarının can ve mal güvenliği sorumluluğunu taşıdığımızı unutmamalı, trafik kurallarına ve hız limitlerine uyarak araç kullanmalıyız” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Güvenli sürüş ve sorunsuz bir yolculuk için çok yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınılmasını, 2 saatte bir 15 dakikalık molalar verilmesini öneriyoruz. Hem şehir içi trafiğinde hem de uzun yolculuklarda, araç içindeki tüm yolcuların emniyet kemerini takması gerekiyor.”

Petlas’tan Ücretsiz Lastik Kontrolü

Diğer yandan Petlas, bayram yolculuklarının güvenli ve keyifli geçmesine katkı sağlamak amacıyla, yola çıkmaya hazırlanan sürücülere tüm Türkiye’deki 500’den fazla bayisinde ücretsiz lastik kontrolü hizmeti sağlıyor.

Acil Durumlarda Ne Yapmalı?

Tüm kontroller yapılsa da sürücüler zaman zaman yolculuk sırasında kötü sürprizlerle karşılaşabiliyor. Bu durumlarda ilk olarak güvenlik önlemlerinin alınması hem yolcular hem de seyir halindeki diğer araçlar için önemli rol oynuyor. Olası bir acil durum anında aracın güvenli bir yere çekilerek dörtlü ikaz lambalarının yakılması ve diğer araçların durumdan haberdar edilmesi için uygun bir güvenlik mesafesine reflektör konulması gerekiyor. Giderilemeyecek bir sorunla karşı karşıya kalma ihtimaline karşın yola çıkarken, yetkili servisin numarasını not etmek oldukça önem taşıyor. Servisin menzili dışında kalan bölgeler de ise jandarmadan ya da polisten yardım istenebilir.

Bu haber toplam 16173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim