• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Audi ve Hyundai iş birliği yaptı

Audi ve Hyundai iş birliği yaptı
Otomotiv sektörünün geleceğinde söz sahibi olmak isteyen Hyundai ve Audi'den önemli işbirliği. İki dev şirket yakıt pili teknolojisi ve bileşenlerini geliştirmek için ortak çalışmalar yürütecek.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai ve Audi arasında otomotiv sektörünün geleceğine yönelik önemli bir anlaşma imzalandı. İki dev şirket, bundan böyle yakıt pili teknolojisi geliştirmek için birlikte çalışacak. Geliştirilen teknolojileri iki taraf da gelecekteki hidrojen yakıtlı araçlarında kullanabilecek.

Otomotiv sektörünü daha sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için kolları sıvayan Hyundai ve Audi, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçların bileşenlerini ve teknolojilerini kapsayan ortak çalışmalar yapacak. İki şirket arasında yapılan anlaşmadan Volkswagen Grubu’nun diğer markaları ve Hyundai’nin sahibi olduğu Kia da yararlanabilecek. Bu kapsamda iki taraf da birbirine tamamen açık olacak.

Koreli üretici Hyundai, halihazırda yakıt hücreli elektrikli aracı Nexo’yu ikinci nesline ulaştırmış durumda. Audi tarafında ise çalışmalar henüz konseptin ötesine geçebilmiş değil. Ancak iki markanın da iddiasına göre bu güç birliği hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmelerine imkan verecek. İki şirket arasında yapılan anlaşma gelecekteki çalışmaları olduğu gibi var olan patentlerin paylaşılmasını da kapsıyor. Bu da Audi’nin Nexo’daki sistemleri kullanabileceği anlamına geliyor.

"Teknolojinizi paylaşmazsanız hayatta kalamazsınız" 

Hyundai’nin yakıt hücresi geliştirme biriminden sorunlu başkan yardımcısı Sae Hoon Kim’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle; “Yakıt pili teknolojilerinde hala ilk aşamalardayız ve kendi başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz bazı şeyler var. Audi ile yaptığımız iş birliği daha büyük bir pazar oluşturmamıza yardım edecek. Eğer teknolojinizi paylaşmazsanız hayatta kalamazsınız.”

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim