• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ford ve Baidu akıllı otomobil için anlaştı

Ford ve Baidu akıllı otomobil için anlaştı
Ford Motor Co, 27 Haziran Çarşamba günü, Çin'in internet şirketi Baidu ile araçlarda yapay zekâ ve akıllı bağlantılar geliştirmek üzere bir ön anlaşma imzaladığını açıkladı.

New York Times’ın haberine göre Ford Motor Co, 27 Haziran Çarşamba günü, Çin'in internet şirketi Baidu ile araçlarda yapay zekâ ve akıllı bağlantılar geliştirmek üzere bir ön anlaşma imzaladığını açıkladı. 

ABD'nin ikinci büyük otomobil üreticisi, Çin'deki Ford sahipleri için Baidu'nun sesli etkileşim sistemi DuerOS'u esas alarak yeni eğlendirici bilgilendirme sistemleri  ve dijital hizmetler geliştirmek istediğini söyledi. İşin finansal boyutu konusunda açıklama yapılmadı.

Ford Asya Pasifik Başkanı Peter Fleet, "Çin'de Çin için" stratejilerinin bir parçası olarak tüketicilerin yaşamını daha kolay ve daha hoş kılmak için akıllı ürünler ve çözümler sunma yolunda iki şirketin yakın işbirliği halinde çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Ses etkileşimli DuerOS sürücülere, doğal konuşma yoluyla arabaları ile iletişim kurma ve gereksindikleri bilgi ve hizmetleri kolayca elde etme  olanağı sağlayacak.

Ford'un bildirdiğine göre iki şirket, inovasyon fırsatlarını araştırma amacıyla Çin'de bulut bilişim kullanacakları ortak bir laboratuvar oluşturma çabasına girecek. Bu bağlamda her iki şirket dijital pazarlamaya dönük olarak olanakları araştırmak üzere teknoloji ve big data değerlendirmesine girişecek.

Baidu Yöneticisi Ya-Qin Zhang, "Birlikte hareket halindeki ekosistemi dönüştürecek ve tüketiciler için yeni kuşak bir 'araç içi yaşam biçimi' yaratacağız" dedi.

Ford ve Baidu daha önce 2016'da da işbirliğine girişerek,  sürücüsüz araçların  esas parçalarından biri  olan Velodyne'e 150 milyon dolarlık ortak yatırım yapmışlardı. 

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim